Hidayet Türkoğlu Türkiye Basketbol Federasyonu’nun başkanı oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Hidayet Türkoğlu Türkiye Basketbol Federasyonu’nun başkanı oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Tek aday olarak gerçekleşen seçimde Hidayet Türkoğlu, 113 oyla yeni başkan seçildi.

183 delegesi bulunan federasyonun olağan genel kurulunda 143 oy kullanıldı. Oyların 30'u geçersiz sayılırken 113'ü Hidayet Türkoğlu'nun lehine sonuçlandı. Türkoğlu, elde edilen bu sonuçla Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 4 yıllığına başkanı oldu.

Olağan Genel Kurul'da bir konuşma yapan eski başkan Harun Erdenay, 18 ay görevde kaldığını hatırlatarak şöyle konuştu: 'Bu yeni dönemde gelişmeleri değerlendirdiğimde aday olmamaya karar verdim. Bu bayrağı basketbola hizmet edeceğini ifade eden eski takım arkadaşım Hidayet Türkoğlu'na devretmekten mutluluk duyuyorum. Onun basketbolu daha da ileriye götüreceğine inanıyorum. Ben de mutlaka her alanda basketbola olan hizmetimi sürdüreceğim. Ayrıca görevim süresince her türlü desteklerini veren Sayın Cumhurbaşkanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımıza ve tüm spor teşkilatına teşekkür ediyorum. Bu kısa zaman içinde yaptığım şeyleri söylemek istiyorum. İspanya'da yapılan U17 yıldız erkekler dünya şampiyonasında 2. olduk. Polonya'da yapılan U16 Yıldız Erkekler Şampiyonasında milli takımımız 3. oldu. Kadınlarımız olimpiyatlara gitmeye 2 kez hak kazandı. Hala FIBA'nın sıralamasına baktığımız zaman dünya sıralamasında erkeklerde 8. kadınlarda ise 7. sıradayız. Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 Dünya Kupası adaylık çalışmasını da başlattık' diye konuştu.

Yeni başkan Hidayet Türkoğlu ise 'Bugün Türk basketbolunu daha ileriye taşımak için bir aradayız. NBA sayesinde basketbol dünyasının en iyi pazarlama, sponsorluk ve sosyal sorumluluk gibi çalışmalarla kendimi bu günlere hazırladım. Kısa sürede pek çok projede görev aldım. Kulüplerimizin ve oyuncularımızın ihtiyaçlarını anlamak için incelemelerde bulundum. Bu tecrübelerin ardından hayatımın en kıymetli görevini Sayın Cumhurbaşkanımızın spor başdanışmanlığına atandım. Cumhurbaşkanımla beraber incelemelerde bulunma fırsatı buldum. TFB Türkiye'nin en başarılı federasyonudur. Sportif başarılarımız sayesinde önemli bir konuma geldik. Basketbolumuzu bu döneme taşımakta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak çözülmeyi bekleyen sorunlarımız ve geliştirilmesi gereken alanlarımız var. Omuz omuza yürümemiz gereken uzun bir yolculuktan bahsediyorum. Federasyon olarak şeffaf, herkese eşit mesafede, yeniliklere açık ancak cesur kararlara da adım atacak bir yönetim kuruyoruz. Başarı iyi bir takım oyununu gerektirir. Bugün huzurunuzda TFB'nin yönetimine çalışma arkadaşlarımla beraber aday olurken Türk basketbolunu hak ettiği konuma taşımaya söz veriyoruz. Hızla harekete geçmemiz gereken noktalar var. Kulüplerimizin sağlıklı ve sürdürülebilir finansman kaynakları noktasında birlikte mücadele vereceğiz. Basketbol taraftarının izleyici olarak beklentilerini yapılacak araştırmalar ile daha iyi anlayarak seyirci desteği için kulüplerimizle bilgilerimizi paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Genel kurulda başkanlığa seçilen Türkoğlu katılımcılara teşekkür ederek, seçimin hayırlı olması dileğinde bulundu.


YENİ BAŞKAN HİDAYET TÜRKOĞLU'NUN YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

ASİL ÜYELER:

Ali Aslan

Arda Ermut

Kemal Akar

Ülkan Delikan

Yahya Üstün

Yılmaz Argüden

Özden Pelister

Methi Bengisu

Mert Çetinkaya

Emre Hüseyin Soyuer

Hüseyin Beşok

Dinçer Çetintaş

Güçlü Gökozan

Mehmet Fatih Öztürk

YEDEK ÜYELER

Bora Kuzucan

Rıza Selim Demir

Emre Uğurlu

Halis Yunus Ersöz

M. Aydın Şerbetçioğlu

Gençağa Meriç

Teyfik Bayoğlu

Bahar Akgün

Ali Bora İşbulan

Mehmet Serhan Antalyalı

Resul Kerse

S. Alper Rrıkoğlu

Saadettin Cesur

Mehmet Özel Kızıl

DENETLEME KURULU

Asil Üyeler

Sinan Aksu

Dursun Ali Yaz

S.G.M. Tarafından Belirlenecek

S.G.M. Tarafından Belirlenecek

S.G.M. Tarafından Belirlenecek

Yedek Üyeler

İsmail Cüneyt Ertürk

Enver Aras

DİSİPLİN KURULU

Asil Üyeler

Başkan: Av. Can Yalçınkaya

Av. Kunter Gürel

Av. Kenan Aykan

Av. Pelin Ölmez

Kutay Kaleli

Yedek Üyeler:

Av. Tuğhan Ünsal

Av. Menent Çelikboya

Av. Ruhat Erbaş