İşaret dilini kullanabilen Koko adlı goril 2001'de ziyaret edip onu güldüren Goril hangi oyuncunun ölüm haberi kendisine verildiğinde ağlama işareti yapmıştır?

Dünyaca tanınan Goril Koko'ya 44’üncü doğum gününde iki yavru kedi hediye edildi

Dünyaca tanınan Goril Koko, 44’üncü doğum günü aracılığıyla çok özel bir sürpriz ile karşılaştı. Karşılaştığı sürpriz ile oldukça mutlu olan Koko, iki yavru kediye annelik yapmaya başlayacak.

Amerikan İşaret Dili’ni konuşmasıyla meşhur Goril Koko, gelen kutudaki kedilerden ikisini evlatlık aldı. Kutudaki diğer yavru kediler ise rahatça yaşayabilecekleri güzel evlere gönderildiler.

1984 yılında ilk defa bir kediye bakmak istediğini işaret diliyle belirten Koko, “All Ball” ismini koyduğu kediyi evlatlık aldı. Koko bu kedinin öldüğünü öğrenince ağlamaya başladı ve işaret diliyle “Uyu kedi” dedi.

Koko şu an Kaliforniya Eyaleti’nde bulunan Redwood City’deki Goril Vakfı’nda (Gorilla Foundation) eğitmeni Francine Patterson ile birlikte yaşıyor. Patterson’ın verdiği bilgilere göre, Koko, 2 bin İngilizce kelimeyi anlayabiliyor ve eğitmeniyle binden fazla kelimeyle iletişim kuruyor.