Konya'ya özgü "sac arası" ne tür bir yemektir?

Sac Arası tarifi
Konya'nın yöresel tatlarından Sac Arası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Sac Arası tarifi

Malzemeler:
500 gr kaymak
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nişaşta ve 1 yemek kaşığı un karışımı
2 fiske tuz
Aldığı kadar un
Bal
Pudra şekeri
Toz Antep fıstığı
 
Yapılışı:
Kaymak tencereye alınır ve eritilir. Yağ kıvamına gelince tortusunun gitmesi için tel süzgeçten süzülür.Hamuru için; derince bir kaba yumurta, sıvıyağ, süt, 1 çorba kaşığı sirke, yoğurt ve 2 fiske tuz eklenip iyice karıştırılır. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenip yoğrulur.Hamur küçük bezelere ayrılır ve unlanmış bir tepsiye dizilip üzeri bezle örtülür ki açılırken diğer bezeler kurumasın. Nişasta ve un karışımı zemine serpilir ve her beze öncelikle kolaylık olsun diye küçük küçük açılır.Sonra sırasıyla her beze incecik açılır. Her yufkanın arasına erimiş kaymak sürülür ve gevşek rulolar haline getirilir ve gül gibi sarılıp tepsiye dizilir. Kalan yağ ile biraz daha yağlanır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Pişen tatlılar servis tabağına alınır ve bir kısmına bal bir kısmına pudra şekeri koyulur ve üzerlerine antep fıstığı serpilir.
 
Sac Arası servise hazırdır.