Street Fighter oyun serisine eklenen ilk ve tek Türk karakter olan turkuaz saçlı kırmızı gövdeli dövüşçünün ismi nedir?

A. Hakan
B. Halil
C. Murat
D. Mustafa

Cevap: Hakan

Sonunda oldu Street Fighter'ın yeni versiyonunda (Nisan'da çıkcak)bir Türk karakter var. İsmi Hakan yağlı güreşçi. Rengi kırmızı nedense ama esaslı kıspet filan giyiyor. Oyun sırasında kendini yağlayıp figürler yapıyor. Sonunda harcadığımız jetonlara değdi.

Street Fighterda iki Türk

Bilgisayar dünyasının en popüler dövüş oyunlarından Super Street Fighter, Nisan ayında çıkaracağı yeni versiyonunda, iki Türk karaktere de yer verdi. ‘Hakan' adında yeni dövüşçü karakterini oyunseverlere sunan Street Fighter IV'de Darun Mister adlı Hintli karakter de Türk güreşçi Koca Yusuf'tan esinlenerek yaratılmış.

STREET FIGHTER'A TÜRK PEHLİVAN

Super Street Fighter 4 oyun programındaki dövüş karakterleri arasında en büyük cüsseye sahip olan Hakan karakteri, Türk bir pehlivandan esinlenerek yaratıldı. 

Rengi turuncu olan Hakan'ın burma bıyıkları mavi olan saçları ile birleşiyor. Oldukça cüsseli yapıya sahip olan Hakan, pehlivan olmasından ötürü, oldukça ’kaygan’ bir dövüş tarzı geliştirmiş. Dövüş sırasında vücudunu sık sık yağlayan Hakan, yer yer çayır güreşi hareketleri de kullanarak rakipleriyle dövüşüyor. 
Ağır olmasına karşın yağlı ve kaygan vücudu sayesinde gayet mobil ve çevik olabilen Hakan karakteri, göbeğinin üstünde kayarak düşmana girişiyor, ani dönüşler yapabiliyor, ayakları üzerinde kayabiliyor, rakibini yağlı kolları arasında sıkıp yukarı fırlatıyor, yağlı bedeni etrafında çok hızlı bir şekilde çevirerek, etkisiz hale getiriyor.

Yeni oyunun, Xbox360 ve PlayStation3 için 27 Nisan 2010’da piyasa çıkacağı açıklandı. Street Fighter oyun tasarımcıları daha önce yarattıkları, Darun Mister adlı Hintli karakteri, yine bir Türk kahramanı olan Koca Yusuf’tan esinlenerek yaratmışlar, ancak bu karakterin aslen bir pehlivan olması nedeniyle yeni versiyon Super Street Fighter 4’te Hakan adlı karakteri yaratmaya karar verdikleri belirtildi.