Türkiye’deki darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin üzerlerinde, teşkilat içindeki konumlarını simgeleyen 1 dolarların çıkması, düğünlerde ’alaturka’ olarak atılan dolarlara olan ilgiyi bile bitirdi.
Darbe girişiminin ardından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı askerler, halk görevlileri ve iş adamlarının cebinden çıkan F serisi 1 dolarların, teşkilat içindeki hiyerarşik yapıyı ortaya koyan şifreli mesajlar içerdiği öne sürüldü. Bu nedenle Türkiye gündemine oturan 1 dolarlar, Kırıkkale’de bulunan kuyumcu esnafı ve döviz işletmelerini etkiledi.
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Kırıkkale Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Erkan Başer, vatandaşların dolar yerine 5 TL’lik banknotlar yaptırdığını söyledi. Başer, “Türkiye’deki darbe girişiminin ardından gözaltına alınan FETÖ üyelerinin üzerinde, 1 dolarların çıkması, düğünlerde gelin ve damatların üzerine atılan dolarlara olan ilgiyi bitirdi” dedi.