Ahiler Kalkınma Ajansı toplantısı Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz başkanlığında Belediyesi toplantı salonunda düzenlendi.
Düzenlenen toplantıya Kırıkkale Belediyesi Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum amirleri, STK temsilcileri ve yetkililer katıldı.
Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Projecilik kültürünün kendine has bir heyecanı vardır. Çünkü aslında bu bir yarıştır. Fikirler ve yöntemler yarışır neticede iyi olan kazanır. Ajansın hedefi de az kaynak ile kalkınmaya en çok katkı sağlayacak projeleri desteklemektir. Hazırlık sürecinde yapılan fedakârlıklar, projenin başarılı bulunması ile gurur ve mutluluğa dönüşür. Kendi öz kaynakları haricinde dış bir kaynaktan fon sağlayarak görevini yerine getirmenin verdiği lezzet tarifsizdir." diye konuştu.
Vali Haktankaçmaz, “Kırıkkale’den Teknik Destek programlarına bugüne kadar toplam 63 proje başvurusu yapılmış ve 39 tanesi başarılı bulunarak desteklenmiştir. Buna göre, TR71 düzey 2 bölgesini oluşturan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde içinde Kırıkkale tahsis edilen kaynak açısından 3. sırada yer almaktadır. Kırıkkale’den daha fazla ve nitelikli proje başvurusu yapılması gerekmekte olduğu ifade edilmiştir. Teknik Destek Programın amacı Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak olup program kapsamında Yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitelerini artırıcı faaliyetlerinin desteklenmesi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarına destek sağlanması planlanmaktadır” ifadelerini kulandı.