AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, parti il binasında gazete yöneticileri ile biraya geldi. Toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar konusunda açıklamalarda bulunan Akçay, şehitlere yönelik yardım kampanyası hakkında bilği verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından şehitlere yönelik olarak başlatılan yardım kampanyasının detayları hakkında bilği veren Akçay, "Memleketimiz ve milletimiz 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattı. Devlet içine çöreklenmiş olan bu hain yapı büyük bir kalkışmaya girişti. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milletimizin dirayeti ile ilk bu büyük badireyi atlattık. Şimdi bundan sonrasına bakıyoruz” dedi.
Badireye karşı direnme konusunda basına ve millete teşekkür eden İl Başkanı Akçay, “Sizler bu büyük kalkışmanın bertaraf edilmesi konusunda büyük gayret gösterdiniz. Milletimiz Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara döküldü, tankların önüne geçti, meydanlarda toplanarak hain kalkışmanın önlenmesini sağladı. İlk günden bu yana bizleri yalnız bırakmadılar. Siyasi partiler de bu demokrasi sınavında bizimle birlikte hareket ettiler. İlk gün onlara çağrı yapmış “meydanda hep birlikte olalım” demiştim. Önümüzdeki Pazar günü final yapacağız. Buradan hepsine çağrı yapıyorum. Gelin hep beraber demokrasiye karşı inancımızı ve dirayetimizi gösterelim” diye konuştu.
İl Başkanı Akçay, “15 Temmuz gecesi teşebbüs edilen darbe girişiminde devletin içine sızmış olan asker üniformalı teröristler tarafından şehit edilen vatan evlatlarının ve kahramanca darbe girişimine karşı göğsünü siper eden gazilerimize destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası başlatılmıştır. Darbe teşebbüsü gecesi hayatlarını hiçe sayarak tarihe adını altın harflerle yazdıran yüce milletimiz, düzenlenen kampanya ile şehit aileleri ve gazilerimize verdikleri destekle bir kere daha tarihe adını altın harflerle yazdıracaktır. Devletimiz şehit ailelerine ve gazilere her zaman destek olmaktadır. Ancak ülkemizin kaderini değiştiren 15 Temmuz gecesinde destan yazan demokrasi şehitlerimiz ve gazilerimiz için açılan yardım kampanyasına verdiği destekle milletimizin bir kere daha destan yazacağına yürekten inanıyoruz” " ifadelerini kullandı.
Kampanya için Ziraat Bankası, Vakıflar Bakası ve Halk Bankası’nda TL ve Dolar için hesap numaraları açıldığını hatırlatan Akçay, Ayrıca Turkcell, Vodafon ve Türk Telekom GSM operatörlerinin 1507 kısa SMS numarasına 15 Temmuz yazarak 5 TL karşılığında bağışta bulunabileceklerini belirtti.