AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında İl Başkanlığında düzenlenen Halk günü toplantısına katıldı. Geçen hafta başbakanla görüşerek Kırıkkale’nin sorun ve taleplerini ilettiklerini ifade eden Ramazan Can, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Haftalık nöbetçi vekil uygulaması kapsamında AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ve akabinde halk günü etkinliği kapsamında vatandaşların talep ve sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Ramazan Can, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz hafta Başbakanla görüşerek Kırıkkale’nin sorun ve taleplerini ilettiklerini ifade eden Ramazan Can, Kırıkkale’nin kalkınması için Ankara’da yoğun mesai harcadıklarını dile getirdi.
Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Kırıkkale ziyaretinde de açıkladığı sulanabilir arazilerin tespiti ve göletlerin kullanımı ile ilgili olarak muhtarla çok fazla görev düştüğünü ifade eden Milletvekili Can, muhtarların bölgelerinde bulunan su kaynaklarını, göletleri ve sulanabilir arazileri tespit ederek bakanlığa bildirmeleri gerektiğini, bakanlığın da bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını belirtti.
Karayollarına devredilen köy yollarının yapım işleminde ihale aşamasına gelindiğini hatırlatan Milletvekili Ramazan Can, yapım işleminin hava şartları nedeniyle Mart ve Nisan aylarına kalabileceğini dile getirdi.
Ankara’daki yoğun gündemden fırsat buldukları her an Kırıkkale’de arazide olduklarını ifade eden Can, Kırıkkale’nin sorunlarına hakimiz. Bakanlıklarımızla sürekli şehrimize yapılacak yatırımlar konusunda görüşmelerde bulunduklarını kaydetti.
Açıklamalarında Kırıkkale’nin de kapsama alındığı Konya Ovası Projesi kapsamında bilgilerde veren Ramazan Can, KOP projesinin kendine ait bir bütçesinin olduğunu ve ciddi imtiyazlar sağladığını ifade etti.
Milletvekili Can, KOP yatırımlarının 2019 yılına kadar tamamlanmasının planlandığını dile getirdi. Son olarak Emekliler için yapılacak TOKİ konutları hakkında bilgiler aktaran Can, TOKİ’nin Şubat ayında ilk kazmayı vuracağını, kriterlerin Emekliler Cemiyeti tarafından belirleneceğini ve talep kadar konut yapılacağının müjdesini verdi.
"Başbakan Kırıkkale’ye Gelecek"
AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay’da, Milletvekillerinin Ankara’da yoğun bir gündem ile çalıştıklarını ifade etti.
Kırıkkale’nin sorunlarının çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına devam ettiklerini diler getiren İl Başkanı Mürsel Akçay, “Milletvekillerimizin girişimlerinin yanı sıra şehrimizin sorunlarını bizlerde bakan yardımcılarımıza iletiyoruz. Şehrimizin kalkınması ve sorunların çözümü için partimizin bütün kadroları aktif bir şekilde mesai harcamaktadır. İki gün önce katıldığımız il başkanları toplantısında Başbakanımızın bu ay Kırıkkale’ye gerçekleştireceği ziyaretin planlaması tekrar gözden geçirildi. Başbakanımızı Kırıkkale’de misafir edeceğiz. Bu ziyaret şehrimizin sorunlarının arz edilmesi için son derece önem taşımaktadır” dedi.