Kırkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan ’Hayat Boşluk Kabul Etmez’ adlı proje sona erdi.
Projenin kapanış programında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, "Uyuşturucu madde kullanımı, sadece kullananları etkileyen bir sorun değildir. Kullananların ailelerini, çevrelerini ve toplumun tamamını tehdit eden sağlık zararlarının yanında, ekonomik ve sosyal sorunlara da neden olan önemli bir halk sağlığı problemidir" dedi.
Projede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, "Bilindiği üzere bağımlılık kişinin yaşamını kısıtlamasına rağmen sürekli ve ısrarcı biçimde keyif verici bir maddeyi kullanma halidir. Uyuşturucu madde kullanımı, sadece kullananları etkileyen bir sorun değildir. Kullananların ailelerini, çevrelerini ve toplumun tamamını tehdit eden sağlık zararlarının yanında, ekonomik ve sosyal sorunlara da neden olan önemli bir halk sağlığı problemidir. Akıl ve beden sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucular, bağımlılarını ailesinden toplumdan ve çevresinden kopararak, oldukça sorunlu bir hayata mahkûm etmektedir” ifadelerini kulandı.
’Sağlık Bakanlığı Destekledi’
İl Sağlık Müdürü Uzun, “Uyuşturucu zincirleme olarak bağımlılığa, aile ve iş hayatına ayrıca ülke ekonomisine telafi edilemez zararlar vermekte, toplumların hem bugününü hem de geleceklerini tehdit etmektedir. Bu kapsamda tüm dünyada büyük bir sorun haline gelen uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı son yıllarda Türkiye içinde önemli bir sorun haline gelmeye başlamıştır. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılması gerekenler özellikle kişilere arzın önlenmesi ve farkındalık arttırıcı program ve eğitimlerle talebin azaltılmasıdır. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığımızın da destek verip takip ettiği ’Hayat Boşluk Kabul Etmez’ projesini hayata geçirdik” şeklinde konuştu.