Türk Jandarma Teşkilatı’nın 177. kuruluş yıldönümü nedeniyle, Kırıkkale İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı’nda tören düzenlendi.
Törene Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tüm General Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb.İsa Çakmak, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bölge İdaresi Mahkeme Başkanı Yılmaz Acer, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimler Derneği Kırıkkale Başkanı Rıfat Öcal ve Şehit aileleri, MKE Kurumu Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, "Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne Yüce milletimizin Engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin Bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak Bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz Türk milletinin sonsuz güvenine Mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.” dedi.
J. Alb. İsa Çakmak, "Jandarma teşkilatı, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla; başta teröristle mücadele olmak üzere, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği; personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, İhtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah araç ve gereçlerini temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenilemektedir. Jandarma Üstün vazife anlayışı, Sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal Vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatıdır.’’ Şeklinde konuştu.
Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ise, "Vatandaşların huzurunu, can ve mal güvenliğini zaman mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle yerine getiren jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Jandarma Teşkilatı kurulduğu günden bu yana köklü birikimi, tecrübesi ve fedakar mensuplarıyla gece gündüz demeden çalışıyor. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında bugüne kadar hiçbir tehdide boyun eğmeden görevini yerine getiren kahraman jandarmamızın, bundan sonra da üstlendiği zorlu görevi başarıyla sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılını içten dileklerimle kutluyorum. Jandarma Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmaya devam etmektedir. Yeni teknolojiyi takip edip ve o teknolojiyi kıllanan jandarma hizmetlerinde büyük ilerlemeler göstermiştir. Şehit Anaları, eşleri çocukları sizler bu vatanı koruyan kahramanlarımızın onur duyduklarısınız, elleri öpülmesice analarımız sizler bizim için çok önemlisiniz. Haklarınızı ödeyemeyiz ’’ifadelerini kullandı.
Konuşmalar ve geçit töreninin ardından protokol üyeleri ve davetliler jandarmanın kullandığı teçhizat ve silahların tanıtımının yapıldığı stantları gezdi. 177. yıl anısına ağaç dikimi yapıldı.