Kırıkkale’de Hayrat İnsani Yardım Derneği, Kırıkkale Belediye işbirliği ile Bayırbucak Türkmenlerine yardım çadırı kurdu.
Hüseyin Kahya Parkında açtıkları yardım çadırında Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için kampanya başlattıklarını belirten Kırıkkale Hayrat İnsani Yardım Derneği başkanı Tacettin Yılmaz, " Tüm vatandaşlarımızdan konserve, dayanıklı gıda maddeleri, tıbbi malzemeler, giysi ve ayakkabı, çocuk maması ile battaniye gibi yardım malzemelerini getirmelerini bekliyoruz. Bu kampanyaya ilğinin büyük olacağını biliyorduk. Çadırımızı kurduktan hemen sonra vatandaşlarımızdan akın akın yardım gelmeye başladı. Yardım çadırımız 20 Mayıs tarihine kadar açık olacak. Yardımlarını esirgemeyen hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.
Hayrat İnsani Yardım Derneğinin ülke genelinde yardım faliyetlerini sürdürdüğünü belirten Yılmaz, "Toplanan yardımlar yardımlar ihtiyacı olan vatandaşlarımızın yanı sıra mülteci kardeşlerimize de gönderilmektedir. Kırıkkale’de başlatılan yardım kampanyamız tamamen Bayırbıcak Türkmenlerine yöneliktir." ifadelerini kullandı.