AK Parti tarafından başlatılan 17. Dönem siyaset akademisinde 2. Hafta dersleri verildi. Kırıkkale il başkanlığı bünyesinde yürütülen derslerin bu haftaki eğiticileri arasında Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Hasan Celal Güzel ile 15 Temmuz Gazisi Muhammet Musa Akkoç’ta misafir edildi. Hayli renkli geçen derslerde eğiticiler siyaseten bilgi birikimlerini aktardı.
AK Parti tarafından siyasetin kültürel zeminlerde daha sağlıklı ilerlemesi amacıyla başlatılan siyaset akademisinin 17. Dönemi önceki hafta başladı. Kırıkkale’de ilk dersi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun verdiği siyaset akademisinde 2. Hafta geride kalırken 2. Haftanın eğitmenleri arasında Türkiye’nin renkli simalarından Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Hasan Celal Güzel ve 15 Temmuz demokrasi gazisi Muhammet Musa Akkoç ağırlandı. Kayseri Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ekrem Erdem ve Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük’ün de eğitmen olarak katıldığı 2. Hafta derslerinde katılımcı eğitmenler, ’Türkiye Ekonomisinin Dinamikleri’, ’Yeni Türkiye’, ’Türkiye’nin Siyasal ve Anayasal Rejimi’, ’Deneyim Paylaşımı’ konularında kursiyerlere dersler verdiler.
"Siyasetin Geleceği Şekilleniyor"
Yaklaşık olarak 120 öğrencisi bulunan 17. Dönem siyaset akademisinin Kırıkkale ayağında derslerin bir hayli renkli ve heyecanlı geçtiği gözlenirken, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, eğitimlerin oldukça eğlenceli geçtiğini ve fayda sağladığını ifade etti.
Siyaset Akademisinin geleceğin siyasetinin şekillenmesinde önemli bir rol oynayacağını ifade eden İl Başkanı Mürsel Akçay, “Siyaset akademisinde eğitmenler siyaset adına bilinmesi gerekenleri anlatıyor. Eğitimler tamamlandığında akademiye katılanlar siyaseten bilgi yüklü olacaklar. Türkiye’nin gelişimi adına birçok atılımlar yapan AK Parti, Siyaset Akademileriyle siyasetin gelecekte ayakları daha fazla yere basan, bilgi birikimleriyle ülkeye çağ atlatabilecek zeminlerde yapılabilmesi için önemli bir katkı sağlıyor. AK Parti bugün sadece ülkeyi yönetmiyor. Aynı zamanda ülkenin geleceğini de planlıyor” dedi.