Milli iradeye karşı yapılan darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren teşkilatı ile birlikte meydanlarda olan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, meydanlarda olmaya devam edeceklerini ifade etti.
FETÖ terör örgütüne karşı milletimizin darbe girişiminin ilk anından beri gösterdiği reaksiyonun darbecilere en güzel cevap olduğunu dile getiren Mürsel Akçay, bu vatan hainlerine karşı vatan ve demokrasi nöbetlerimiz devam edeceklerini söyledi.
İnanmış bir milletin milli iradesi
Fetöcü terör örgütüne bağlı bir grup asker tarafından girişilen darbe teşebbüsüne karşı ortaya konulan milli irade 21. Yüzyılda yeni bir destan olarak nitelendiren AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, “Türkü, kürdü, lazı, çerkezi, alevisi, sunisi, partilisi partisizi bütün halkımız tüm Türkiye’de darbe girişimine büyük bir cesaret örneği sergileyerek engel olmuştur. Bu bütün dünyaya Türkiye Cumhuriyeti devletinin asla hainlere teslime edilemeyeceğinin göstergesidir. Bu inanmış bir milletin milli iradesidir” dedi.
Yeni bir Destan
Bu darbe girişimine teşebbüs edenlerin gereken en ağır cezayı alacaklarından vatandaşların hiçbir kuşku duymaması gerektiğinin altını çizen Mürsel Akçay, “Sadece bu teşebbüse girişenler değil, o terör örgütüne destek veren, gönül veren herkes bunun bedelini ödeyecektir. Kararlılıkla terörle mücadelesini sürdüren hükümetimize milletimiz gereken desteği meydanlarda vermiştir. Hükümetimiz milletimizden aldığı destekle terörü ülkemizin gündeminden çıkaracaktır. Milletimiz, hain darbecilere ve devletin bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı meydanlara inerek ülkesinin geleceğini kurtarmıştır. Milletimiz, devletimizin asla hainlere teslim edilemeyeceğini bir kere daha kanıtlamıştır. Meydanlara inerek demokrasisine sahip çıkmıştır. Milletimiz Çanakkale’den sonra yeni bir destan yazmıştır” şeklinde konuştu
Milletçe meydan okuma.
Darbe girişiminde hayatlarını kaybeden bütün şehitlere rahmet, ailelerine sabır dileklerini kaydeden Mürsel Akçay, “Demokrasi şehitlerimiz tankların ve cuntacı askerlerin önünde bir demokrasi destanı yazmıştır. Bu girişime karşı ilk günden bu yana nasıl meydanlarda olduysak yine meydanlarda olamaya devam edeceğiz. Vatan ve demokrasi nöbetlerinde tüm dünyaya milletimizin gücünü bir kere daha göstereceğiz. Halkımızın ortaya koyduğu milli irade ile ülkemiz üzerinde farklı hesapları olanlar gereken cevabı bir kere daha almıştır. Milletçe birlik beraberlik içerisinde verdiğimiz ortak cevap ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacaktır. Ülkemiz üzerinde terör emelleri olan alçaklar bu millet iradesini göz önüne almalıdır. Türkiye artık eski Türkiye değildir” ifadelerini kullandı.