Kırıkkale Belediyesi, bakıma muhtaç hayvanları toplayarak önce sağlık kontrolünden geçiriyor sonra da yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.
Belediye geçici hayvan bakımevi, sıcak yaz günlerinde sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanları toplayarak hem sağlık kontrollerini yapıyor, hem de yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyor.
Kırıkkale Belediyesi bünyesinde 3 uzman veteriner ve 9 personelle hizmet veren geçici havyan bakımevi son günlerde yaşanan sıcak yaz şartlarında aç ve susuz kalma durumlarına karşı sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların yardımına koşuyor. Günümüz modern şartlarına uygun bir sistem ile restore edilen geçici hayvan bakımevi, sahipsiz hayvanları adeta misafir gibi ağırlıyor.
"Tekrar Doğaya Bırakılıyor"
Şehir genelindeki sahipsiz sokak hayvanları toplanarak hayvan bakımevine götürülüyor. Burada ilk olarak sağlık bakımları yapılan hayvanların daha sonra yiyecek ihtiyaçları karşılanıyor. Bir süre misafir edilen sokak hayvanları gerekli işlemlerin yapılmasının ardından tekrar doğaya bırakılıyor. Daha sonrada bu alanlara zaman zaman yiyecek ve su bırakılarak sıcak yaz günlerinde aç ve susuz kalmamaları sağlanıyor.
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, hayvan barınağının modern bir yapı ve bakımevi olduğunu belirterek buradaki hayvanlara gerekli bakımlarının da yapıldığını her hayvana bir kulübe projesinin de devam ettiğini söyledi.
Başkan Saygılı, bu sayede hayvanların birbirine zarar vermesi önlendiğini hem de bakımın daha kaliteli olduğunu kaydetti.