AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı, Milletvekili Abdullah Öztürk’ün katılımıyla halk günü etkinliği gerçekleştirdi.
AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ve Milletvekili Abdullah Öztürk vatandaşlarla bir araya gelmeden önce basın mensuplarına gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı. Millevekili Abdullah Öztürk, Meclis Genel Kurlunda kapsamlı bir vergi affı hususunda çalışmalar yapıldığını ifade ederken İl Başkanı Akçay vatandaşları Pazar günü meydanda yapılacak demokrasi nöbetlerinin finaline davet etti.
"Kırıkkale’ye Yakışır Final Olacak"
15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki 21 günde meydanlardan bir an bile ayrılmayan vatandaşlara teşekkür ederek açıklamalarına başlayan Milletvekili Abdullah Öztürk genel kurul çalışmaları nedeniyle meydanlarda her gün bulunamadıklarını ancak İl Teşkilatının meydanlarda her gün vatandaşların arasında görevini tam anlamıyla yerine getirdiğini ifade etti.
7 Ağustos Pazar günü demokrasi nöbetlerinin finalinin yapılacağının altını çizen Milletvekili Öztürk, “81 ilde meydanlarda final yapılacak. Bizlerde de bu finali 15 Temmuz gecesinden bu yana tavrından ödün vermeyen Kırıkkalelilere yakışır bir şekilde final yapacağız” dedi.
"Kapsamlı Vergi Affı Geliyor"
15 Temmuz’dan önce iller bankası ile yapılan görüşmeler neticesinde alınan krediler dışında 1,5 milyon liralık bir hibe alındığını ifade eden Milletvikili Öztürk “Sağlanan hibe ile köylerimizdeki içme suyu sorunlarının tamamı çözülecek ve içme suyu sorununun yaşandığı köyümüz kalmayacak. Yürütülecek çalışmaları çok yakından takip edeceğiz. Şu anda meclis genel kurulunda kapsamlı bir vergi affı hususunda çalışmalar yapılmaktadır. Tasarının kanunlaşmasının ardından vergi cezaları, trafik cezaları, tarım kredi kooperatiflerinin borçları, tefe ve tüfe’den doğan cezaları da kapsayan kapsamlı bir af ilan edilecek. Bu yapılacak kapsamlı vergi affı çalışmasının kanunlaşmasının ardından gerek ticarette gerekse tarım alanında vatandaşlarımız büyük bir rahatlık yaşayacak. Piyasalarda bir rahatlama olacak” ifadelerini kullandı.
"Elma İle Armut Birbirinden Ayrılmalı"
Devletin içerisinde çöreklenen yapıya karşı devletin ohal ilan ettiğini dile getiren Abdullah Öztürk, “Şu anda işlemler kanun hükmünde çıkarılan kararnamelerle yürütülüyor. Şu anda elma ile armudun birbirinden özenle ayrılması gerektiği bir dönem yaşıyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Ülkemizin adalet ve hukuk sistemine güvenmemiz gerekmektedir. Orta doğuda küresel güçler tarafından yürütülen yeniden dizayn etme sürecinin son halkası maalesef Türkiye’dir. Milletimiz bu süreçte dik bir duruş sergilemiş, milletinin ve ülkesinin gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacak. Bizler bir oğlunu şehit verip diğerini de şehit vermeye hazır olan anaların evlatlarıyız. Bu sebeple dünya bunu bir kere daha anlamış, gücümüzü görmüştür” şeklinde konuştu.
"Ankara’da Uçaklar Bomba Atıyordu"
Darbe girişimine teşebbüs edenlerin insan olmadıklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay’da, “Normalde silah sesi duyulduğunda kaçması gereken insanlarımız 15 Temmuz gecesi patlayan silahların üzerine kararlı bir şekilde yürümüştür. Teşebbüs gecesi genel merkezimizden gelen talimatla hemen il başkanlığımızı açtık ve teşkilatımızla durum değerlendirmesi yaptık. Akabinde belediye başkanlarımızla irtibata geçerek halkı meydanlara davet etmelerini söyledik. 16 Temmuz sabahı, sabah namazı sonrasında yine genel merkezimizden gelen talimatla yaklaşık 1000 kişilik bir grupla Ankara’ya hareket ettik. 16 Temmuz sabahı biz genel merkezimize ulaştığımızda savaş uçakları hala külliyeye bomba atıyordu. Daha sonra Ankara İl Teşkilatımızla Kızılay meydanında tur atarken halen 2. bir kalkışma tehlikesi mevcuttu” diye konuştu.
"Halk İradesini Ortaya Koydu"
Silahların tankların ve bombaların milletimizin inancına karşı asla galip gelemeyeceğinin Çanakkale’den sonra tekrar kanıtlandığını ifade eden İl Başkanı Akçay “Teşebbüs gecesi yanımızda yer alan Valimize, Belediye başkanımıza ve emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum. Ancak en büyük teşekkürü o gece rütbelerini çıkarmaya hazır olan il jandarma komutanımıza ediyorum. Çok kısa bir sürede Cumhuriyet meydanına akın ederek meydanda demokrasisinde ve ülkesinin geleceğinden yana dik bir duruş sergileyen on binlerce Kırıkkaleli vatandaşımıza teşekkür ediyorum. 21 gündür meydanlarımızda çoluk çocukları ile ayrılmayan, milli iradesine sahip çıkan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kırıkkale milli iradesini Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ortaya koydu ve bütün dünyaya gösterdi” dedi.