Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de altyapı çalışmaları hızla ilerliyor.
Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını, daha sonra yer tahsislerine geçileceğini söyledi. Arslan şu anda firmalara yer tahsisi konusunda bir problemin olmadığını açıkladı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan’nın Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de yaptığı incelemelere Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, OSB yetkilileri, müteahhit firma temsilcileri ve yerel yöneticiler eşlik etti.
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Müsteşar Arslan, "Silah ihtisas OSB Türkiye’de en hızlı kurulan Organize Sanayi Bölgesidir. Yatırım programına giren OSB’nin bütçe olarak bir problemi yok. Bakanlık ve yerel yönetimin iyi koordinesiyle çabuk başlayan ve ilerleyin bir projemiz. Maalesef müteahhit firma kaynaklı bir problem yaşandı ama yeniden ihale edilerek altyapı çalışmalarının devamı sağlandı. Geldiğimiz noktaya baktığımızda müteahhit firma 2016 yılının Ekim ayı sonuna doğru burasını teslim edecek. Bizde Kasım ayı içerisinde teslim alma işlemini gerçekleştirerek alt yapıyla ilgili çalışmaları tamamlamış olacağız. Buna paralel olarak elektrik ve doğalgaz çalışmaları da eşzamanlı ilerliyor" ifadesini kullandı.
Yatırımcı çekmenin önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ersan Arslan, "Yatırımcının buraya tahsisinde bir engel bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde muhtemelen 2017’nin ilk aylarında buraya müteşebbisler gelmeye başlayacaktır. Savunma sanayinin merkezi olan MKE Fabrikaları ve çeşitli sanayi alanında kurumlar burada bulunuyor. İnşallah bu bölgemizde tamamlandıktan sonra Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacaktır. MKE’nin dışarıya verilmiş olan işlerin buradaki yatırımcıya verilmesi noktasında önlerinde herhangi bir engel bulunmuyor. Sadece müteşebbislerin buraya getirilmesi gerekir. Müteahhidimiz güçlü bir firma. Belki altyapı çalışmalarını söylediği tarihten önce teslim eder." dedi.
Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz’da, "Müsteşarımızın Kırıkkale’ye verdiği önemi biliyorum. Şimdiki çalışmaların tamamlanması anlamında büyük desteklerini görüyoruz. Sanayi Bakanlığımızın yaptığı çalışmaları Kırıkkale olarak gerekli desteği veriyor. Elektrik ve doğalgazla ilgili olanlar devam edecek. En kısa zamanda altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yer tahsisiyle birlikte buraya gelen müteşebbisler çalışmalarına başlayacaktır. Kırıkkale’nin gelişmesi için önemli olacaktır" diye konuştu.