Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde 24 Şubat 2016 yılında PKK’lı teröristler ile girdiği silahlı çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Osman Kablan için ailesi doğum yeri olan Kırıkkale’de mescit ve çeşme yaptırdı.
Kırıkkale Yuva Mahallesi 2412. Sokak’ta oturan şehit babası Mustafa Kablan gördüğü bir rüya sonrasında şehit oğlunun anısını yaşatmak için çeşme ve mescit yaptırmaya karar verdi. Şehidin annesi Elmas Kablan ve kardeşi Burak Kablan ile bu düşüncesini paylaşan Mustafa Kablan, Kırıkkale-Balışeyh Karayolu üzerindeki Işıkılar kasabası kenarındaki dinlenme tesisinde bir çeşme ile mescit yaptırmak için harekete geçti. Vatan İçin Canverenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu’nunda desteği ile kısa sürede tamamlanan şehit Uzm. Çvş. Osman Kablan’ın ismini taşıyan çeşme ve mescidin açılışı bugün gerçekleştirildi.
Açılış törenine Kırıkkale Vali yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Jandarma Harekat ve Eğitim Komutanı J.Yzb. Osman Ceran, Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir. İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit babası Mustafa Kablan’ın oğlu için yaptırdığı çeşme ve mescid’in açılışında aziz şehidin manevi huzurunda toplandıklarını kaydeden Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, "Şehidimizi hayır ve saygı ile yad ediyoruz. Şehitlerimiz hatıraları Türk halkının kalbinde ebediyen yaşatılacaktır" dedi.
Mustafa Kablan’ın şehit oğlu için yaptırdığı çeşme ve mescidin sadakayı cariye hükmünde olduğunu hatırlatan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da, "Şehit Uzm. Çvş. Osman Kablan, iki evladını geride bırakarak milletinin refahı ve huzuru için canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Buradan su içen, namazını eda edenlerin duaları elbette onu ebedi huzura kavuşturacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in duası eşliğinde şehit Osman Kablan’ın adını taşıyan çeşme ve mescid hizmete açıldı. Çeşmeden su içen katılımcılara daha sonra yemek ikram edildi.