Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yılı kutlamaları Kırıkkale’de 3 gün önceden başladı. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünde resim sergisi açılışı yapıldı.
Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (PEKAY) tarafından hazırlanan sergisi Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü binasının giriş katında açıldı. Sergi açılışına Kırıkkale Valisinin eşi İlksen Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Polis Okulu Müdürü V. Hüseyin Aşkın, Şube müdürleri ile çok sayıda polis eşi ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. Sergi açılışına katılan davetliler daha sonra olay yeri inceleme malzemeleri ile silah ve techizatların bulunduğu standı ziyaret ettiler.
Polis Teşkilatına katkıda bulunmak amacıyla açılan sergide resim öğretmeni Songül Karabayır 71 adet 3 boyutlu kağıt röfle çalışmalarını ile Tel kırma öğretmeni Raziye Tekcan’ın özel tabloları yeraldı.
Kırıkkale Kültür merkezindeki ise Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ğrencileri tarafından vatandaşların telefonla dolandırılmalarını konu alan bir tiyatro gösterisi sunuldu.
Tiyatro gösterisinin ardından Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Polis Okulu Müdürü V. Hüseyin Aşkın tarafından etkinliklere katkıda bulunanlara çeşitli ödüller verildi