Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Orman İşletme Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret ederek kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret ederek kurumdaki büroları gezen Vali Haktankaçmaz, çalışanlardan yaptıkları işler hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Orman İşletme Müdürü Vekili Serkan Gülenay, Müdürlüğün çalışmaları hakkında sunum yaparak yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.
Orman İşletme Müdürü Serkan Gülenay, Orman İşletme Müdürlüğü olarak 12 adet birimde orman kadastrosu çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu çalışmaların yılsonunda tamamlanacağını, 2016 yılı ilkbaharında bin 300 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılarak 267 bin adet fidan dikildiğini, 2016 yılı sonbaharında ise 83 bin adet fidan dikilerek toplamda 350 bin adet fidanın toprakla buluşturulduğunu ifade etti.
Vali Haktankaçmaz, brifingin ardından yapımı devam eden Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait inşaatta incelemelerde bulundu.
" İstihdam garantili kurslar düzenleniyor"
Vali Haktankaçmaz daha sonra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nazım Ulu, müdürlüğün çalışmaları hakkında Vali Haktankaçmaz’a birinğin verdi.
Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü olarak istihdam garantili projeler, toplum yararına çalışma projeleri, iş başı eğitim programı, mesleki eğitim projeleri, engellilere yönelik projeler, girişimcilik eğitimi, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri olmak üzere yedi aylık proje yürütüldüğünü belirten Nazım Ulu, İstihdam ve meslek eğitim projesi kapsamında; işsizlerin kendiişlerini kurmaları ve aile bütçelerine katkı sağlamaları için çeşitli meslek dallarında eğitimler yapıldığını, kurslarda bugüne kadar 3 bin 628 kişinin yararlandı. Özel işletmeler ile işbirliği yapılarak çeşitli mesleklerde en az yüzde 50 istihdam garantili kurslar düzenleyerek vasıfsız elemanları meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını belirtti.
"Meslek ve danışmanlığı yürütüyoruz"
Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapılarak, kamu yararına yönelik olarak ağaç dikmek, mezarlık bakımı, çevre düzenlemesi vb. projeleri de gerçekleştirdiklerini belirten Nazım Ulu, kurumlarında kayıtlı işsizlerin işletmelerde iş başı(staj) yaparak meslek edinmelerinin sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
Engelliler, eski hükümlüler ile uyuşturucu bağımlıları ve suça yönelik çocuklara ilişkin düzenlenen projeler hakkında bilgi veren Nazım Ulu, ayrıca işletme kurmak isteyenlere yönelik Kırıkkale Üniversitesi ile ortak girişimcilik mesleğine dair eğitimler verildiğini, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin de müdürlüklerince yürütüldüğünü söyledi.
Brifing sonrası Şube Müdürlerinden de çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Haktankaçmaz, kurum personeline çalışmalarında kolaylıklar diledi.