Halep’te yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayan Yeni Dünya Vakfı Kırıkkale İl Başkanlığı, Vakıf tarafından toplanan yardımı Hüseyin Kahya Mahallesi’nde Yardım Eli ve Vuslat Derneği tarafından açılan yardım çadırına teslim etti.
Yaşanan gelişmelerin Türk halkının vicdanını sızlattığını kaydeden Yeni Dünya Kırıkkale İl Başkanı Satılmış Aksun, "Son dönemde savaşın en acı yüzünü Halep’te müşahede ettik, ediyoruz. Koskoca bir şehrin kuşatma altına alınarak soykırım uygulandığını görüyoruz. İnsanlar can kaygısının yanında en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanmaktadır. Halep’te insanlık ölüyor. Değerli dostlar, Halep, insanlığın topyekûn öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır." ifadelerini kullandı.
Halep’te bir insanlık dramı yaşanıyor ve maalesef ki bu Müslüman topraklarında gerçekleşiyor diyen Başkan Aksun, “Özellikle ülkenin geleceği gençler artık toparlanmalıyız ve dikkat etmeli. En iyi şekilde ülkemize, o coğrafyaya hizmet etmeliyiz " dedi.
Yeni Dünya Vakfı Başkanı Satılmış Aksun, “Halep’te Kadın Çocuk-Bebek-Yaşlı-Hasta-Engelli demeden ağır silahlar ile uçaklardan attıkları varil bombaları ile kimyasallar ile Halep’i ve Halep’te yaşayanları katlediyorlar, yakıyorlar, yıkıyorlar. Bebekler ölüyor, Halepli anneler kan ağlıyor” dedi.
Halep’te yaşanan bu insanlık dramının 7,5 milyar insanlığın gözü önünde işlenmekte olduğu vurgusu yapan Başkan Aksun, “Evet Yeni Dünya Vakfı olarak, bu mazlum coğrafyalarda, Suriye’de, Halep’te bunlar yaşanmamalıydı diyoruz. Halep’te yaşananlar sadece zalimlerin suçu değil. Zalimleri bu insanlık suçundan engellemeyen, tüm insanlığın hepimizin sorumluluğu yok mu? Halep’te daha fazla insanlık yok edilmeden, insan olan ve insanlığa duyarlı Dünya İnsanlığı, İslam Alemi harekete geçmeli, sorumluluk bilinci ile bu ölüm makinalarını durdurmalıdır” şeklinde konuştu.