KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde özel bir kolej öğrencileri tarafından hazırlanan 3. Resfebe Sergisi Belediye Fuaye alanında açıldı.
Serginin açılış kurdelesini, Lüleburgaz Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Arslan, Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, Lüleburgaz Doğa Koleji Kurucusu Erdal Karakuş kesti. Erdal Karakuş, gelen misafirlere teşekkür etti ve öğrencileri yaptıkları çalışmalar için tebrik etti.
Matematik Öğretmeni Sevgi Akburak sergi hakkında bilgi verdi. Akburak, “Bir doğa geleneğini yaşatan serginin içeriğini bir akıl oyunu çeşidi olan resfebe yani resimli alfabe oluşturuyor. Resfebenin anlamı, kelime veya kelime gruplarının, harf, sayı ve resimlerle temsil edilmesiyle oluşturulan oyunlara deniyor. Öğrencileri matematiğe karşı olumlu bakış açısı kazandırmaya yönelik yapılan bir çalışma olan resfebe, bir kelimenin farklı sayı, harf, resim ve bunların şeklinde, boyutunda, rengindeki farklılıklarla anlatılmasına dayanıyor. Sergimizde 5’inci, 6’ncı ve 7’nci sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu resfebeler yer alıyor” dedi.
Açılış sonrası protokol üyeleri Resfebe Sergisi’ni gezerek, yapılan çalışmalar hakkında tahminde bulundu.
(KA-MEF-Y)