AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, OHAL yasası ile vatandaşın asla mağdur edilmeyeceğini ve özgürlüklerin kısıtlanmayacağını ifade etti.
Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen malum yapının dış güçlerin desteği ile bir kalkışmaya yeltendiğini ifade eden Koç, ”Sevgili Lüleburgazlılar üzülerek söylüyorum ki 15 Temmuz akşamı ülkemiz çok çetin bir sınavdan geçti. Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen malum yapı dış güçlerin desteğiyle askeri bir kalkışmaya yeltendi. Halkımızla birlikte tankların önünde durarak kendi gücümüz nispetinde Cenabı Hak’ın yardımıyla bunlara Lüleburgaz çıkışında mani olduk. Ondan sonraki süreçte günlerdir meydanlarda sesimizin yettiğince milli iradeye vurgu yaparak ’sen, ben yok, biz var’ diyerek demokrasimize sahip çıkmaya çalışıyoruz” diye ifade etti.
“Çözümün adresi sandıktır”
Demokrasinin tek çözüm yolunun sandık olduğunu söyleyen Koç, “Allah bu milleti, bu necip milleti, demokrasi aşığı milletimizi bir daha imtihanlara maruz bırakmasın inşallah. Aksi halde yeni nesil henüz olayın idrakinde değil. Darbenin ne olduğunu bilmiyorlar, bilseler biliyorum ki bu meydanlardaki kalabalık 3 katına, 5 katına çıkacak. Tüm gençlerimize sesleniyorum, demokrasilerin tek çözüm yeri sandıktır. Demokraside insanlar şikayetlerini ve beğenilerini sadece sandıkta ifade ederler. Bunun haricindeki metotlar tamamen gayri meşrudur. Gayri meşru yaklaşımlar, davranışlar benim necip milletime, asil milletime asla yakışmaz. Çünkü yüzde doksan dokuzunun dini İslam’dır. İslam dininin mensubu olan bu kardeşlerimiz bilirler ki devlete karşı gelinmez. Bilirler ki askere karşı gelinmez, bilirler ki mukaddesata karşı gelinmez. Bayrak sevilir, vatan sevilir ve bu değerler için ölünür. Genç kardeşlerimizin provokasyonlardan uzak demokrasinin bilincinde olan milli iradeye sahip çıkmalarına en başta da önümüz de, ardımızda, yanımıza meydanlara bekliyorum” diye aktardı.
“Bu bir sıkıyönetim değildir”
OHAL yasasının 346 oy ile meclisten geçtiğini söyleyen Koç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi OHAL yasasını 346 oy ile meclisten geçirmiş bulunmaktadır. Vatandaşlarımız OHAL yasasının muhteviyatını bilmediği için bir takım tedirginlikler yaşamaktadır. Anayasanın 120. Maddesine dayanarak Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti, yetkisini kullanarak yaşanmış olan bu süreçte çözüme daha net daha hızlı ve pratik kavuşabilme adına kanunun, yasamanın, yürütmenin daha hızlı neticelerine varması adına OHAL yasasını ilan etmiştir. Bu noktada vatandaş asla mağdur edilmeyecektir, özgürlükleri kısıtlanmayacaktır. Bu bir sıkıyönetim değildir. OHAL devletin işleyişini kolaylaştırma adına aldığı bir karardır. Asla yanlış yönlendirmelere itimat etmeyiniz. Bu gün bu iletişim çağında başvurabileceğiniz bir çok kaynakta OHAL’in açılımı anayasanın içerisin de OHAL’in içeriğini çok rahat okuyup anlayabilme kabiliyetine sahibiz” diye belirtti.
“Vatanımıza sahip çıkalım”
OHAL‘in ne demek olduğunu bilmemiz gerektiğini söylen Koç, “Kimsenin gazına gelmeden OHAL’in ne demek olduğunu iyice idrak ederek sükunetle bu 90 günü geçmesini bekleyip, kolluk güçlerimize, emniyet güçlerimize, devletimize; bu paralel yapı mensubu, komşu, arkadaş, mahalleli, köylü, kasabalı tanıdığımız hangi meslek gurubunda olursa olsun, bu kanserli hücrelerin temizlenmesi noktasında elimizden gelen azami gayreti göstermek zorundayız. Asla OHAL insanlarımız için, vatandaşlarımız için bir kısıtlama değil. Her türlü desteğinize ihtiyacımız var. Başka bir Türkiye yok, başka bir Lüleburgaz yok, bulunduğumuz beldeye vatanımıza sahip çıkalım” şeklinde konuştu.