AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, anayasa değişikliğiyle devletin sistemiyle oynanmadığını, hükümet sisteminin değiştirileceğini söyledi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı üyeleri Lüleburgaz’daki oda, dernek, STK ve spor kulübü temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Anayasa Değişikliği maddeleri hakkında bilgi veren Minsolmaz, “Bu anayasa değişikliği süreci sadece AK Parti ile sınırlı olan hele hele birkaç günlük, birkaç aylık bir mesele değil. Sistemi kalıcı kılmak gerekiyor. Bizim 140 yıllık parlamenter sistem geçmişimiz var. Osmanlı’nın son dönemine kadar gelen bir süreçtir. Biz devletin sistemiyle oynamıyoruz. Hükümet sistemini değiştiriyoruz. Bir yanda devlet var, bir yanda millet var. Bir yanda hükümet var. Devlet ne için var? Millet için var. Siyasi partiler ne için var? Sizler ne için varsınız? Millet için varız. Dolayısıyla doğru ve güzel olanı yapmak hepimizin görevidir. Devletin rejimi cumhuriyettir. Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen 4 maddesinden birisi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetim şekli cumhuriyettir. İtirazı olan var mı? Yok. Millet olarak bu iradeyi oraya koymuşuz o günden bu güne sımsıkı Cumhuriyetle bu noktaya geliyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı sistemi ile hükümet sistemini düzenliyoruz”

Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgi veren Minsolmaz, “Bu bir AK Parti meselesi değil. Bu hükümet veya tek başına Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı bir defa daha cumhurbaşkanı olması meselesi değildir. AK Parti kuruldu 2001’de 2002’de tek başına iktidar oldu. O günden bu güne kadar 11 seçim oldu. Bu 11 seçimin yarısı genel-yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi ve referandum. Tamamın da birinci parti çıktık. AK Parti zaten iktidarda sistem değişsin veya değişmesin inşallah gene iktidarda olacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile hükümet sistemini düzenliyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde başbakanlığın olmadığı, başbakanın yetki ve görevleri cumhurbaşkanlığı yetki ve görevlerinin birleştirildiği bir hale getiriyoruz. İki başlılık ortadan kalkıyor. Bu bir tek adamlık, yetkileri bir yerde toplanması herhangi bir şekilde diktatörlük diye anlatılmaya çalışılıyor. Ben çok üzülüyorum. Tek adamlık ve diktatörlük isterseniz Anayasanın 104. Maddesine bakmanız yeterli. Cumhurbaşkanı vatana ihanet suçundan başka hiçbir şekilde sorgulanıp, yargılanamıyor. Mutlak suretle yargılanması, sorgulanması gerekiyor. Anayasa değişiklik misyonlarımızdan birisi sorgulanıp, yargılanmasını gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’da yapılan Türkiye’nin işgale götürülmesiydi”

15 Temmuz’un hep birlikte yaşandığını kaydeden Minsolmaz, “Şimdi sistemde yine bir siyasi kriz olması halinde bir fesih olayı yok. Cumhurbaşkanın meclisle beraber kendisini seçime götürme yetkisi var. Meclisin de Cumhurbaşkanıyla birlikte kendisini seçime götürme yetkisi var. Bunun içerisinde canının istediğini yapacak gibi bir algı çıkartmak son derece yanlıştır. Hiçbir seçilmiş için kendisinin de seçime gideceği bir sistemle yeniden seçim yapma yetkisinin verilmesi bu kadar kontrol, otokontrol olamaz. Milliyetçi Hareket Partisi ile çıktığımız bu yolda bizler gönül isterdi ki ana muhalefet partisi de aynı sorumluluğu alsın. Bir ülkede işin düzeltilmesi, ekonominin düzeltilmesi istikrarın kalıcı kılınması gelecek adına bazı planların bu ülke için uzun dönemli planlı olarak yapılabilmesi hizmetin devamlılığının sağlanması sadece iktidar partisinin görevi değildir. 15 Temmuz’u ülke olarak hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz’da yapılan Türkiye’nin işgale götürülmesiydi. Bir işgal planıydı. Sayın Bahçeli 15 Temmuz hain darbe saldırısından sonra olayın bir beka sorunu olduğunu, ülkenin bütünlüğüne karşı olduğu ve Türkiye’nin bir işgale bir Suriye gibi işgale götürüldüğünü farkına vararak bu konuda alması gereken sorumluluğu aldı” şeklinde konuştu.

Referandumun ülke geleceğini yakından ilgilendirdiğini kaydeden AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, “16 Nisan bu ülkenin geleceği ile alakalı vermemiz gereken en önemli karar günlerinden bir tanesi. Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiriyor. Mevcut sistemle artık bu kadar hızlı büyümüş bir ülkenin yönetilmesi mümkün görülmediği için Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Binali Yıldırım’ın ortaklaşa Türkiye gündemine taşıyıp 18 maddelik bir revizyonla sizlerin oyuna sunduğu bir referandum sürecine girmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.