Bir dönemin popüler mekanı gelen İnternet kafeler gelişen teknolojiyle birlikte modasını yitirmeye başladı. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 16 yıldır internet kafe işleten Olcay Taylan, teknolojinin her eve girmesi ve akıllı telefonlar sebebiyle işlerde durgunluk yaşandığını söyledi.
2000 yılından beri internet kafe işleten Olcay Taylan, işlerde eskiye oranla düşüş yaşandığını ifade etti. Taylan, “İşlerimiz bayramda güzeldi. Fakat işlerimiz eskiye göre düşük. Şimdi herkesin elinde telefon ve evinde de bilgisayar var. Bunun yanına internette eklenince işlerde düşüş oldu. Eskiden gençler buraya gelir oturmak için sıra yazdırırdı. Gelişen teknoloji işleri azalttı. Online oyunlar sayesinde ayakta duruyoruz. Çoğu ay kendi cebimizden faturaları ödüyoruz” dedi.
“Teknoloji her eve her cebe girdi”
Lüleburgaz’da 12 yıldan beri internet kafe işleten Zeki Aktaş ise, “2005’ten beri bu işi yapıyorum. İşler durgun gidiyor. Artık vatandaşların evlerinde bilgisayar, ellerinde akıllı telefon var. Teknoloji her eve her cebe girdi. Eskiden işlerimiz çok yoğundu. Kafeye gelenler, bilgisayarda oturanların başında kalkmasını bekliyorlardı. İnsanlar sadece internet kafeye zaman geçirmek için gelmiyor. Birçok işlem gerçekleştiriliyor. Online oyunların artması sebebiyle gençler geliyor. İnternet kafe olarak tüm kural ve kanunlara uygun davranıyoruz. Müşteri çekmek için yasak yollara başvurmuyoruz. Diğer meslektaşlarımıza kurallara uymayı ve mesleği karalamamalarını rica ediyorum” diye konuştu.