Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Kahveciler Odası üyelerinin talepleri doğrultusunda çaya zam geldi.
Lüleburgaz Kahveciler Odası Başkanı Nazif Kıvılcım, üyelerin talepleri üzerine çaya zam yapıldığını duyurdu. Uzun bir süredir çaya zam yapılmadığına dikkat çeken Kıvılcım, "Kahvehanelerde uzun bir süredir çay fiyatlarında artış yapılmadı. 2 yıl 9 aydır çaya zam yapılmamıştı. Artan maliyetler sebebiyle üyelerimizin istekleri doğrultusunda çaya zam yapıldı. Civar ilçe ve illerde bu zam 1 yıl önce gelmişti. Biz daha yeni bu fiyat tarifesine geçtik. Kim zamlı fiyattan çay ve diğer meşrubatları satıyorsa yeni fiyat tarifesini bulundurması gerekiyor. Vatandaşların yeni fiyat zammı tarifesini çay içtiği yere sorsunlar" ifadelerini kullandı.
Yeni fiyat listesi
Kıvılcım, Lüleburgaz’da uygulanacak yeni fiyat tarifesini de açıkladı.
Lüleburgaz ilçesi merkez çay bahçeleri ve parkları tarafından uygulanacak yeni fiyat tarifesine göre çay, 1,5 TL, duble çay 3 TL, Türk kahvesi 3 TL, ayran 2 TL, vişne 2 TL, limonata 2 TL, fincan çikolata, kahve ve çeşitleri 5 TL, meşrubatlar serbest.
Lüleburgaz ilçesi merkez kahveciler ve çayocakları yeni fiyat tarifesine gör çay, 1 TL, duble çay 2 TL, oralet çeşitleri 1 TL, Türk kahvesi 2 TL, kahve 2.5 TL, ayran 1.25 TL, limonata 1.25 TL, vişne 1.25 TL, meşrubatlar serbest.
Lüleburgaz ilçesi köy kahvecileri ve çayocakları tarafından uygulanacak yeni fiyat tarifesine göre, çay 0,75 TL, duble çay 1.5 TL, Türk kahvesi 2 TL, oralet ve çeşitleri 0.75 TL, ayran 1 TL, vişne 1 TL, limonata 1 TL, kahve 2 TL, meşrubatlar serbest olarak belirlendi.