Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Babaeski İlçe Temsilcisi Mustafa Fıstık, 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili, “Kanlı terör örgütü milli iradeye karşı yaptığı kalkışmanın hesabını ödeyecektir” dedi.
Genel Merkezleriyle sürekli irtibatta olduklarını, büyük bir teşkilat çalışması ortaya koyduklarını belirten Mustafa Fıstık, “Millet, devlet, siyaset, sivil toplum kuruluşları ve medya omuz omuza kanlı darbe girişimine ‘dur’ demiştir. Burası artık eski Türkiye değil. 15 Temmuz’da millet, dünyaya yeniden büyük Türkiye’nin kartvizitini gösterdi. Bu kanlı cuntacılarla ve dış destekçileriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Yaralı kardeşlerimize Rabbimiz’den şifa diliyoruz”
Memur-Sen’in, kanlı darbe girişimin hemen ardından 81 ilde alanlara indiğini ve hain girişime ilk tepkiyi gösterdiğini belirten Fıstık, “Küresel terör şebekesi FETÖ’nün bütün imkan ve kabiliyetlerini kullanarak denediği kanlı darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve devletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de Rabbimizden şifa diliyoruz” şeklinde konuştu.
“Kalkışmanın hesabını ödeyecekler”
Cuntanın yaptığı kanlı girişimin, milletin ‘dur’ demesi ve ayar vermesiyle amacına ulaşamadan sonlandırıldığını vurgulayan Fıstık, “Milletin kendisine emanet ettiği silahları millete çeviren, milletin üzerine tankları süren ayarı bozuklara millet haddini bildirmiştir. Bu ülkenin başına çökmeye çalışanlar en büyük tepkiyi görmüştür. Kanlı terör örgütü milli iradeye karşı yaptığı kalkışmanın hesabını ödeyecektir. Göğsünü darbecilere siper eden kardeşlerimiz iyi ki var. Paralel Terör Örgütü’nün, dış destekli kanlı darbe girişimini millet püskürttü” diye konuştu.
“81 ilde meydanları boş bırakmayacağız”
“Tarihin en büyük ihaneti ile karşı karşıya kaldık. Bu kanlı kalkışmayı bir kez daha lanetliyorum. Bu kanlı cuntacılarla ve dış destekçileriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyen Mustafa Fıstık,, “Memur-Sen olarak, 1 milyon üyemizle kanlı kalkışmaya ilk tepkiyi biz verdik. Mücadele etmeye devam edeceğiz, rehavete kapılmayacağız, 81 ilde meydanları boş bırakmayacağız. Millet, devlet, siyaset, sivil toplum kuruluşları ve medya omuz omuza kanlı darbe girişimine ‘dur’ dedi. Burası artık eski Türkiye değil” şeklinde konuştu.
“Tankları üzerimize süren ve millete kurşun sıkanlara asla teslim olmayacağız”
Millete kurşun sıkanlara asla teslim olmayacaklarını söyleyen Fıstık, “Silahları gösterip, tankları üzerimize süren ve millete kurşun sıkanlara asla teslim olmayacağız. Artık Türkiye’de muhtıra verenlere karşı şapkasını alıp kaçan siyasetçiler yok. İktidarı, muhalefetiyle cuntacılara karşı milli iradenin yanında yer alan, milli iradeyle cumhurbaşkanı olan siyasetçiler var. Darbecilerin kökü bu topraklardan kazınana dek mücadele edeceğiz. Türkiye’nin demokratik yapısına el uzatanlara haddini bildirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“Çanakkale ruhu topyekun şaha kalktı”
Küresel terör şebekesi FETÖ’nün kanlı ve alçak darbe girişimine karşı 79 milyonun yüreklerini birleştirdiğini ifade eden Fıstık, "15 Temmuz’da başlayan kanlı darbe kalkışması, milletin, siyasetin ve özellikle de Cumhurbaşkanın iradesiyle Çanakkale ruhunu topyekun şaha kalkmasıyla, püskürtüldü. İhanetin ve hainliğin karşısına millet, birlik ve beraberliği çıkartmıştır. 60 darbesi Milli Birlik Komitesini, 80 darbesi Milli Güvenlik Konseyini 15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimi ise birlik, beraberlik ve kardeşlik koalisyonuna vesile oldu. Darbeciler ve işgalciler en çok da bundan korkuyordu. Korktukları başlarına geldi. Cumhurbaşkanımızın davetiyle AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarının bir araya gelmesi, meydanlarda devam eden kardeşliği, siyaset kurumu tarafından da benimsenmiştir. ’Sen’, ’Ben’ değil, ’Biz’ duruşuyla hareket ettiğimiz sürece değil darbeye her türlü kirli harbe de hazırız. Bu birlik meydanlarda kavi olsun, büyük ve güçlü Türkiye daim olsun" şeklinde konuştu.