Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen "Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda 2. Ulusal Çocuk Resim Yarışması" sonunda Kırklareli’nde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç nesillerin resim üzerinden gıda güvenirliğine dair bilgi ve birikimlerini beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformu oluşturmak ve kamuoyunda gıda güvenirliği ile ilgili dikkat çekmek amacıyla, 81 ilde yapılan resim yarışmaları sonuçlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) işbirliği ile ilkokul 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen "Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda-Ulusal Çocuk Resim Yarışması" Kırklareli’nde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Yarışmada birinciliği, Babaeski Mimar Sinan İlköğretim Okulu 3/C sınıfı öğrencisi Yağmur Akyıl, ikinciliği Babaeski Cumhuriyet İlköğretim okulu 2/D sınıfı öğrencisi Eren Erdem ve üçüncülüğü ise, Lüleburgaz Gazi Mustafa Kemal İlköğretim okulu 4/D sınıfı öğrencisi Ayşenur Arslanpay elde etti.
Yarışma birincisi ve ikincisine ödüllerini, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Üzeyir Güngör verirken, yarışma 3.’sünün ödülünü, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç verdi.
Yarışmada birinciliği elde eden öğrenciye tablet bilgisayar, kılıf ve kulaklık hediye edilirken, 2. olan öğrenciye bilgisayar tablet ve kılıf, 3. olan öğrenciye ise kulaklık hediye edildi.