Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Kırklareli’ne ilçelerden üçüncü yedek listede bulunan ikisi bayan üç genç çiftçinin, 30 bin TL’lik hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi.
Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi 2016/16 tebliği hükümleri gereğince İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından ilimiz genç çiftçi projelerinin değerlendirilmesi sonucunda yedek listeden asil listeye alınıp, hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler ile 24 Ağustos 2016 tarihi itibariyle sözleşme imzalanma süreci sona ermiştir. Bu nedenle yedek listeden, asil listeye alınıp da sözleşme imzalamayanların yerine tekrar yedek listeden hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazananlar İl Proje Değerlendirme Komisyonu kararına bağlanarak genç çiftçi sistemi üzerinden belirlenmiştir” denildi.
Açıklamada ayrıca, “Yapılan değerlendirme işlemleri sonucunda ilimiz için belirlenen liste ekte yayınlanmış olup, ilçe müdürlüğünüzün ilan panolarında 01 Temmuz - 07 Eylül 2016 tarihleri arasında 5 iş günü ilan edilmesi ve 08-21 Eylül 2016 tarihleri arasında da 5 iş günü hibe sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir” şeklinde uyarıda bulunuldu.
Üçüncü yedek listede yer alan Kırklareli’nin Demirköy ilçesinden Raziye Eş ve Yeşim Doğan ile Vize ilçesi Develi köyünden Ünal Avcı örtü altı tesisi projeleriyle 30’ar bin Türk Lirası hibe desteği almaya hak kazandı.