Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kırklareli Üniversitesi Yaşlı Bakım Bölümü ve Hemşirelik Bölümü işbirliğiyle yürütülen Genç Şefkat Projesi Uygulamaları ara değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Değerlendirme toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kırklareli Üniversitesi’nde görevli proje koordinatörleri ile Yaşlı Bakım ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden proje gönüllüleri katıldı.
Toplantıyla ilgili yapılan açıklamada, “Proje, Trakya Kalkınma Ajansı’na da sunuldu. Genç Şefkat Projesi ile İl Müdürlüğümüzden Evde Bakım Hizmeti alan engellilerimiz ve bakıcıları yararlanmaktadır. Evde Bakım hizmetlerinin daha sağlıklı ve yerinde çözüm odaklı olarak sürdürülmesini amaçlayan proje, engellilere, bakımlarını üstlenen bireylere ve engelli yakınlarına rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin daha yaygın olarak sunulması, bakım hizmetlerini sunan bakıcılara uluslararası standartlara uygun bakım şartlarının sağlanmasında sunulacak olan rehberlik çalışmalarının yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Bu hedefler kapsamında Kırklareli Üniversitesi’nin Hemşirelik ve Yaşlı Bakım Bölümü öğrencilerinin de gönüllü katkıları esas alınmaktadır” denildi.