Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından Gönülden Dile Türkçe etkinliği düzenlendi.
Rektörlük Kültür Merkezi üst salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte, üniversiteye Moldova, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Somali ve Azerbaycan’dan gelen uluslararası öğrenciler, söyledikleri kahramanlık dolu türküler, şiirler, marşlar ve dans gösterileriyle dinleyicilerden büyük beğeni topladı ve öğrenciler ayakta alkışlandı.
Programda konuşan Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Bayram, ‘Gönülden Dile Türkçe etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini söyleyerek, “Türkçe sevdası, sadece dil öğretmek ile sınırlı değildir. Biz, bunu prensip haline getirdik. Ülkemizin geçtiği zor dönemden ötürü programı yapmanın uygun olup olmayacağını çok düşündük. Bin yıldır bu coğrafyada var olmanın mücadelesini veriyoruz. Bu yıl etkinliğimizde konsept değişikliği yaptık. Öğrencilerimiz, kahramanlık dolu türküler, şiirler ve marşlar söyleyecekler. Bizler, bu etkinliğimizi vatanı uğruna şehit düşen güvenlik görevlilerimize, gazilerimize ve görevini yerine getiren asker ve polislerimize ithaf ediyoruz” dedi.
Gerçekleşen etkinliğe, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Bayram, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.