Kırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nin duvarları ve yolları, sokak hayvanlarına vatandaşların dikkatini çekmek amacıyla çeşitli resimlerle süslendi.
Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği ve Kırklareli Üniversitesi Toplum Gönülleri tarafından sokak hayvanlarına yönelik dikkat çekmek amacıyla Kırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nin duvarları ve yolları resimlerle süslendi. Çeşitli hayvan figürlerinin yer aldığı resimlerle sokak hayvanlarına dikkat çekilmesi hedeflendi.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği ve Kırklareli Üniversitesi Toplum Gönülleri üyelerine yaptıkları bu çalışmadan dolayı teşekkür etti. Kesimoğlu, "Geçici hayvan bakımevinde gönüllüler tarafından çok güzel çalışmalar yapıldı. Sokak hayvanlarımız konusunda bu çalışma ile biraz da olsa farkındalık oluşturduğu düşüncesindeyim. Bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
“SOKAK HAYVANLARIMIZIN DA YAŞAM HAKLARI VAR”
Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kesimoğlu, vatandaşlardan da bu konuda destek beklediklerini söyledi. Havaların ısınması ile sokak hayvanları için vatandaşların evlerinin veya dükkanlarının önüne su ve yiyecek koyma çağrısında bulunan Kesimoğlu, "Sokak hayvanlarımızın da yaşam hakları var. Biz Kırklareli Belediyesi olarak geçici hayvan bakımevimizde sağlıkları konusunda gerekli işlemleri yapıyoruz. Bunun yanı sıra onlara mama ve su desteği de sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu sıcak günlerde onlara gerekli desteği vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.
"GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ 6 GÜN BOYUNCA ZİYARETE AÇIK"
Geçici Hayvan Bakımevi’nin 6 gün boyunca ziyaret edilebileceğini ifade eden Kesimoğlu, "Vatandaşlarımız geçici hayvan bakımevimizi Pazar hariç haftanın 6 günü boyunca ziyaret edebiliyorlar. Hafta içi 10.00-12.00 ile 13.00-16.00 saatlerinde, Cumartesi günü ise 10.00-16.00 saatleri arasında vatandaşlarımız bakımevimizi ziyaret edebiliyorlar" ifadelerini kullandı.
"2 YILDA 74 SOKAK HAYVANINI SAHİPLENDİREREK ONLARA YENİ SICAK BİR EV BULDUK"
İki yıl içerisinde 74 sokak hayvanını geçici hayvan bakımevi vasıtasıyla sahiplendirdiklerini dile getiren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Bakımevini ziyaret eden vatandaşlarımız buradan istedikleri takdirde sokaktaki dostlarımızı da sahiplenebiliyorlar. 2 yıl içerisinde 74 sokak hayvanını sahiplendirerek onlara yeni sıcak bir ev bulduk. Sahiplendirmeye de devam ediyoruz" dedi.