Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında “Kırk Şehitler Diyarından Tarihi Yarım Adaya Ziyaret” isimli gezi projesi kapsamında Kırklareli Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrencilerin katıldığı İstanbul gezisi düzenlendi.
Kırklareli Üniversitesi’nden 42 öğrenci ve 6 personel ile birlikte toplam 48 kişilik kafileyle İstanbul gezisi gerçekleşti. Gerçekleşen gezide öğrenciler, Osmanlı Hanedanının 400 yıllık konutu ve İmparatorluğun İdare Merkezi olarak kullanılan Topkapı Sarayı ziyaret etti. Daha sonra At Meydanı olarak bilinen Hipodromdan günümüze kalan Alman Çeşmesi Dikili Taş (Yılanlı Sütun’u) görüp, 1609-1616 yılları arasında inşa edilen Sultanahmet Camii ve günümüzde müze olarak kullanılan 1500 yıllık tarihiyle Ayasofya’yı (Hagia Sofia Müzesi), Yerebatan Sarayı (Sarnıcını) ile Etnografya müzesi ziyaret etti. Ziyaretlerden sonra boğaz turu ile faaliyet sona erdi.
Düzenlenen gezi faaliyeti ile ilgili olarak öğrenciler, organizasyondan ve programdan memnun kaldıklarını ifade etti. Öğrenciler Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, ileride düzenlenecek olan diğer faaliyetlerde yer almak istediklerini belirttiler.