Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi gecesi saat 23.00’da harekete geçtiklerini ve TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca re’sen soruşturma başlatılarak, gözaltı işlemlerine devam ettiklerini açıkladı.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde saat 23.00 sıralarında televizyon haberlerinde bir kısım askerin İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerine el koyduğu, Ankara’da Genel Kurmay Başkanlığına girmeye çalıştığı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde konuşlandığı ve bu şekilde darbeye teşebbüs eylemine girişildiği yönündeki haberler dikkate alınarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Hükümeti ve Anayasal Düzeni bu şekilde yıkmaya teşebbüs ettikleri, alınan bilgiler doğrultusunda Kırklareli ilinde de aynı eylemlerin olacağı bilgisi edinildiğinden, saat 23.00 itibariyle adı geçen darbeye teşebbüs edenler hakkında TCK’nın 309. (Anayasanın ihlali), 311. (Yasama Organını Engellemeye Teşebbüs), 312. (Hükümete Karşı İsyan), 313. (Türkiye Cumhuriyetine Silahlı İsyan) maddeleri uyarınca re’sen soruşturma başlatılarak verilen talimatlar doğrultusunda gözaltı işlemleri uygulanmış, halen de soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle sürdürülmektedir” dedi.
Başsavcı Yavuz, açıklamasında ayrıca, “Hukuka, vatana, millete sadakatle hizmet eden Cumhuriyet savcılarımız, hakimlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz hainlerle iş birliği yapmayan şerefli ordu mensuplarımız ve adliye personelimiz soruşturmalarımızda görev almış olup, işlemleri gerçekleştirilen herkes hukuka ve adalete uygun şekilde davranmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalarda gözaltına alınanlar şanlı bir tarihe sahip olan necip milletimizin kurduğu son devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuka sıkı sıkıya bağlı, adalete gönül vermiş biz kamu görevlilerinin ve şanlı devletimizin teminatı altındadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verdi.