Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Kutlu Doğum Haftası kapsamında Türkiye çapında düzenlediği Dini Bilgi Yarışmasının Kırklareli ayağı, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda gerçekleşti.
Sınavda dereceye giren hükümlüler düzenlenen program ile altınla ödüllendirildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kutlu Doğum Haftası’nın önemine değinerek, Hazreti Muhammed’i anmanın yanı sıra onu anlamanın insan hayatında daha büyük yer teşkil ettiğini söyledi. Bayrak, yarışmada dereceye girenleri altın ile ödüllendireceklerini ama asıl hediyenin öğrendikleri olduğunu ifade etti.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ise, “İlk emri; ‘Oku’ olan, ‘Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ diyen, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyen bir kültürün ve medeniyetin mensuplarıyız. Dinimizin ilk emri ‘oku’. Bayrak hocam gerçekten iyi tespit ettiler. Sıkıntımız Hazreti. Peygamberi anmak değil, fakat anlama noktasında sıkıntılarımız var, problemlerimiz var. Zaten Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın hedefi bu idi” dedi.
“AZRETİ PEYGAMBERİN HAYATINI BİLMEK GEREKİYOR”
Hazreti Peygamberin hayatını bilmenin gerekli olduğunu ifade eden Başsavcı Yavuz, “Hazreti Peygamberin hayatını ceza ve tevkif evlerimizde anlama, onu öğrenme, onun hayatını günümüzde tatbik edebilme. Onu anlamadığımız için belki de bu sıkıntıları yaşıyoruz. Hazreti Peygamberin hayatını bilmek gerekiyor. Biz müftülüğümüze teşekkür ediyoruz. Eğitim Bir-Sen Şubesi’ne bağışladığı kitaplar için teşekkür ediyoruz. Kütüphanemizin açılışını da yapacağız. Burada yaptığınız faaliyetler için teşekkür ediyoruz. Bunlar Ankara’da yankı yapıyor. Bu bizim çalışma şevkimizi daha da artırıyor. Bu tür faaliyetleri artırarak devam edeceğiz” diye aktardı.
Konuşmaların ardından hükümlülerin hazırladığı programa geçildi. İlk olarak Sezai Karakoç’un Naat’ı, İlahi Gurubu’nun seslendirdiği ilahi ve tasavvuf müziği, ardından "Anzaklı Ömeri Hikayesi" isimli tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.
Programın ardından ödül töreni yapıldı. Yarışmanın Kırklareli birincisi hükümlü 80 sorunun 78’ini bilen Samet B. olurken, ikinci 75 doğru ile Musa D. üçüncü ise 74 doğru ile Gürcan G. oldu. Dereceye girenlere ödüllerini sırasıyla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Cezaevi Savcısı Mustafa Kapıcı, İl Müftüsü İsmail Bayrak, Gençlik Spor İl Müdürü Muammer Aydın verdi.