Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim Ayı Toplantısı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde yapıldı.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda, İŞKUR İl Müdürlüğünce 2016 yılı ilk 9 ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilerek, 2016 yılında yapılması planlanan faaliyetler ele alındı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy, toplantıda işsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından, Mesleki Eğitim Kursları ile İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Çalışmaları Projesi kapsamında yürütülen faaliyetler ile işsiz olan dezavantajlı grupların istihdama katılmalarının sağlanmasına yönelik faaliyetler, toplum yararına programlar, işsizlik sigortası ile ilgili çalışmalar hakkında ve özellikle de işbaşı eğitim programları ile ilgili bilgiler verdi.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek Başkanlığında gerçekleşen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim ayı toplantısına Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Aydemir Can, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İI Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy, İI Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli Bilim Sanayi İl Müdür Vekili Savaş Erden, Kırklareli Ticaret İl Müdür Vekili Yılmaz Akbaş, Trakya Kalkınma Ajansı Birim Başkan Vekili Emre Beji, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay Yener, Lüleburgaz Engelliler Derneği Başkanı Ömer Dağ, HAK-İŞ Konfederasyonu İl Temsilcisi Vedat Erkan Koç ve TÜRK-İŞ Temsilcisi Ufuk Yaratan katıldı.