Kırklareli İl Özel İdaresi’nde görev yapan memur ve işçi personele "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" eğitimi verildi.

İdare hizmet birimleri meclis toplantı salonunda 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında, İdaremiz memur ve işçi personeline İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Taner Gür ve Sağlık Görevlisi Rumeysa Kavacık tarafından iki grup halinde eğitim verildi.

İl Genel Sekreteri Ziya Eser, 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu gereğince personel çalıştıran kamu ve özel sektöre ait bütün işyerlerinde, iş güvenliği konusunda eğitim verilmesi ve bunun belgelendirilmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Eser, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirilmesi, onların karşı karşıya bulundukları tehlike ve risklerin belirlenmesi, ayrıca alınması gerekli tedbirler konusunda iş sağlığı ve iş güvenliği eğitim programlarına çalışanlar tarafından katılım sağlanmasının son derece önemli ve yasal zorunluluk olduğunu vurguladı.

Daha sonra genel konularda çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar;sağlık konularında meslek hastalıkları sebepleri, hastalıktan korunma ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım konusu ile ilgili örnekler, video ve slaytlarla sunuldu.

İdare hizmet birimleri sahasında Kırklareli Belediyesi itfaiye ekiplerince desteklenen yangın tatbikatı, eğitime katılan personel tarafından başarı ile gerçekleştirildi.