Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.
Turizm Fakültesinde mezuniyeti kesinleşen 55 öğrenci, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelerek kendilerini yalnız bırakmayan aileleriyle birlikte yaşadı. Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, üniversite yöneticileri, kurum ve kuruluşlarının müdürleri, akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Akhisar törene katılan herkese saygı ve sevgilerini ileterek, “Turizm sadece ekonomi ile ilgili bir kavram değildir. Kültürel açıdan da bakmak gerekir. İletişim neticesinde barış ve huzur ortamına katkısı olan bir argümandır. Çağın gereklerine göre öğrencilerimizi maddi ve manevi yönden yetiştirmeye çalıştık. Bu mezuniyet ile öğrencilerimiz okuldan kopmayacaklardır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri tarafından derece ile mezun olan öğrencilere diploma ve hediyeleri takdim edildi. Tören, mezuniyet yemini ve kep atmayla sona erdi.