Kırklareli Üniversitesi’ne bağlı İnsani Değerler ve Duyarlılıklar Kulübü tarafından Kırklareli’nde yaşayan yetim çocuklar yararına kermes düzenlendi.
Tren Garı Festival Alanı’nda gerçekleştirilen kermese, vatandaşlar duyarlılık göstererek alışveriş yaptı. Kermesle ilgili açıklama yapan İnsani Değerler ve Duyarlılıklar Kulübü yöneticilerinden Rümeysa Keleş, “Şehrimizde yetim bilinci oluşturmak ve ardından tüm yetimlere bir şekilde elimizi uzatabilmek için burada gönüllü olabilecek her arkadaşla birlikte kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Desteğini esirgemeyen Kırklarelilere, üniversite yöneticilerine ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.
“AMACIMIZ YETİMLERE BU BAYRADA BAYRAMLIK ALABİLMEK”
Kermesin amacının, yaklaşan Ramazan Bayramı için Kırklarelili yetim çocuklara bayramlık alabilmek olduğunu ifade eden Keleş, “Amacımız bilinci uyandırmaktı ve Kırklareli’ndeki yetimlere bu bayramda bayramlık alabilmekti. İnşallah gelirle beraber buradaki yetimlerimize, ulaşabildiğimiz kadar yetime, bayramlıklarını da alacağız. Ramazan Bayramı gelecek ve biz onlara bayramlık alıp onları sevindirebilmek için bu kermesi açtık“ diye konuştu