Kırklareli Devlet Hastanesi tarafından, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliği kapsamında hastane bahçesinde stant kurularak, hemşireler tarafından vatandaşlar bilgilendirildi.
Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Kırklareli Devlet Hastanesi B-Blok bahçesinde diyabet hemşireleri Hülya Doğan ve Arif Tomruk tarafından kurulan stantta vatandaşlara bilgilendirilme yapıldı.
Standı ziyaret eden vatandaşlara hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, diyet ve eğitimden oluşan üç saç ayağının mükemmel bir şekilde oturtulmasıyla diyabet, hastalık olmaktan çıkartılıyor. Egzersiz, diyet ve eğitim doğru bir şekilde yapıldıktan sonra sağlıklı bir yaşam sürdürebiliyorsunuz. Eğitim, sağlık görevlilerini düşüyor ama egzersiz ve diyet siz değerli aileler düşüyor. Spora yeteri kadar önem vermiyoruz. Küçük yaştan itibaren sporun içinde olmalıyız. Sporun bu hastalıkta ayrı bir önemi var. Çocuklarımız en azından kendilerine bakabilecek yaşa gelene kadar onlara ailelerin en iyi şekilde ilgilenmelerini bekliyoruz” şeklinde bilgiler verildi.