Kırklareli’nde, Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel el sanatları sergisi açıldı.
Şeker Depoları Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, törende yaptığı konuşmada, “Ahilik sanatın, ticaretin, mesleğin dürüstlükle, doğrulukla, güzel ahlakla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere dayanan bir geleneğimizdir. Yüzyıllardır ortaya koyduğu ilkelerle sadece çalışma hayatında değil toplumsal yaşamın her alanında birlik, beraberlik, dayanışma gibi yüce değerleri ortaya çıkaran bir örgütlenme şeklimiz, özel olarak sahiplenmemiz gereken bir kültürümüzdür” dedi.
“AHİLİK TEŞKİLATI DÜNYANIN İLK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDANDIR”
“Ahilik teşkilatı dünyanın ilk sivil toplum kuruluşlarından sayılmaktadır” diyen Vali Civelek, bugünkü sivil toplum kuruluşlarının temelini Ahilik teşkilatı oluşturduğunu ifade etti. Civelek, “Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, esnaf ve sanatkarlarımız bu kültürü fevkalade benimsemişler ve yaşama yansıtmışlardır. Ahilik kültürünü geleceğe taşımak, yaşatmak ve özellikle gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Bunun için de hep birlikte el birliği, gönül birliği, iş birliği içerisinde çalışmak durumundayız” diye konuştu.
Gerçekleşen açılış konuşmalarının ardından Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Koray Şerbetçi, Ahilik konulu sunumunu gerçekleştirdi. Çeşitli meslek guruplarına ait yöresel el sanatları ile ilgili serginin gezilmesi ile program sona erdi.