Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan Kesimhane sorumlusu veteriner hekim Fatih Erbilen, hayvan pazarının Kurban Bayramı'na kadar açık tutulacağını belirtti.

Erbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiçek hastalığı nedeniyle bölgede yaklaşık 3 aylık bir karantina uygulandığını banımsatarak, hastalığın geçen hafta itibariyle söndürüldüğünü ve karantinanın sona erdiğini söyledi.

Pazara getirilen hayvanların veterinerler tarafından sağlık kontrolünden geçirildiğini ifade eden Erbilen, "Vatandaşların kurbanlık alırken dikkat etmesi gereken konu, hayvanın derisinde herhangi bir bozukluk veya hayvanda durgunluk var mı? Bunu tespit ederlerse veteriner hekime durumu bildirsinler. Vatandaşlara kurbanlıklarını veteriner hekim kontrolünde almalarını öneriyoruz" dedi.

Göksun ilçesinden getirdiği büyükbaş hayvanları pazarda satmaya çalışan İsmail Aslan da, vatandaşların şimdilik alışverişten çok fiyat araştırması yaptığını söyledi.

Bu arada pazarda büyükbaş hayvanların fiyatları 3-6 bin TL arasında değişirken, bu rakam küçükbaşlarda 400-750 TL civarında seyrediyor.