Kırklareli Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen "Lise Tanıtım Günleri" etkinliğinin açılışı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve protokol üyeleri birlikte gerçekleştirdi.
25-26 Kasım 2015 ve 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan merkezi sistem ortak sınavları sonucunda, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu 2016´ya göre okul tercihinde bulunacak 8. sınıf öğrencilerinin okul seçmelerine yardımcı olmak, rehberlik, danışmanlık ve okullarının tanıtımını yapmak üzere merkez ilçe ortaöğretim kurumlarının katılımıyla 17-18 Mayıs 2016 tarihlerinde Kırklareli Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde "Lise Tanıtım Günleri" düzenlendi.
Öğrenciler, bu sayede tercih edecekleri liseleri daha yakından tanıma fırsatı bulacakları gibi ilgi, yetenek ve kabiliyetleri ölçüsünde daha isabetli tercih yapma şansına sahip olacak. Öğrenciler ve velileri bilinçlendirmek üzere 17-18 Mayıs 2016 tarihlerinde açık kalacak olan “Hedefimi Belirliyorum, Okulumu Seçiyorum, Lise Tanıtım Günleri Etkinliği” kentin eğitimi açısından verimli geçecek.
BİLİM FUARINI VALİ YARDIMCISI BEYPINAR AÇTI
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, daha sonra Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen “4006 Tübitak Bilim Fuarı“ etkinliğine katıldı. "4006 Tübitak Bilim Fuarı"nın açılışı Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar tarafından gerçekleştirildi.
Açılışa Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.