12 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS), Lüleburgaz’da 19 okulda 255 salonda 4 bin 364 aday katılacak. Nüfus Müdürlükleri de Pazar günü saat 07.00 ile 10.00 arasında açık olacak.

YGS hakkında bilgi veren Lüleburgaz ÖSYM Sınav Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan, 19 okuldaki 255 salonda 4 bin 364 adayın sınava gireceğini, 712 görevlinin görev yapacağı sınavın 160 dakika süreceğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Aslan, “Adayların ve görevlilerin sınav binasına çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlarla, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, anahtarlık, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, cep bilgisayarı, saat ve sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatlarla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, gibi yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla yiyecek, içecek (şeffaf pet şişe içerisinde su hariç) ve diğer tüketim maddeleri ile girmesine izin verilmeyecektir. Adaylar yanlarında sadece https://ais.osym.gov.tr adresinden yazdırdıkları “Sınava Giriş Belgesi” ve “Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı” veya “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” ya da “süresi geçerli pasaport” bulunduracaklardır. Nüfus Müdürlükleri Pazar günü saat 07.00 ile 10.00 arasında açık olacaktır. Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz” dedi.