Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası ile Lüleburgaz Ticaret Borsası Yönetim Kurulları, darbe girişimine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.
Türkiye’de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 Oda-Borsa, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan askeri darbe girişiminin kınanması için 81 ilde basın açıklaması düzenlendi. Lüleburgaz’da darbe girişimine karşı iş adamları bir araya gelerek basın açıklaması metnini okudu.
15 Temmuz gecesi milletin ve milli kurumların demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı önlendiğini ve vatandaşların sandığa ve demokrasiye sahip çıktığını belirten Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ergin Okandeniz, darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Oda-Borsa camiası olarak tepkilerini ilk anda ortaya koyduklarını söyledi. Okandeniz, “Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için Demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
“Şimdi Çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız”
Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceklerini ve her daim milletin yanında olacaklarını da sözlerine ekleyen Ahmet Ergin Okandeniz, “İş dünyası olarak daha fazla çalışmak, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugünde, yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’’ sözünü hep aklımızda tutarak ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki Birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.