Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki Gençlik Merkezi’nde açılan Yaz Masa Tenisi Kursu Antrenörü Şenay Yaman, kursa gelen öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu söyledi.
Kursun 25 Haziran tarihinde başladığını aktaran Masa Tenisi Antrenör Yaman, “1 Eylül’de bitecek fakat devam etmek isteyen öğrencilerimize kurs kapanmadan devam edecek. Öğrencilerin kursa ilgisi çok güzel, Yaz Masa Tenisi Kursumuzda 150 öğrencimiz var. Kursta 4-18 yaş aralığında öğrencimiz var. Kursumuzu ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz.
Öğrencilerimize kursu sevdiriyoruz. Değişik oyunlar oynuyoruz, kas ve göz koordinasyonunu geliştiriyoruz. Öğrencilerin bir birbirleriyle sosyalleşmesini sağlıyoruz. Kursa gelen öğrenciler kötü alışkanlıklardan uzakta durmuş oluyor. Velilerin çocuklarını spora yönlendirmesiyle çocukların başarısı da artıyor. Başarılı olan öğrencilerimizi takıma alıp yarışmalara götürüyoruz. Kursta ayak çalışması, top atıp tutma çalışmaları yapıyoruz” dedi.
“Kursa gelerek yaz tatilimi değerlendiriyorum”
Masa tenisini merak ettiği için geldiğini aktaran Çelik Miraç; “Futbol kursuna gidiyordum. Sonra masa tenisini merak ettim. Merak ettiğim için masa tenisi kursuna yazıldım. Hem kursa gelerek yaz tatilimi değerlendiriyorum hem de evde oturmuyorum” diye konuştu.
Masa tenisi oynamak istediğini söyleyen 8 yaşında ki Ada Gül, önceden masa tenisi oynamayı çok istediğini ve kurs olduğunu duyduğunda yazılmak istediğini söyledi.
Televizyonda gördüğü masa tenisini merak ederek kursa katıldığını ifade eden Kaan Enez Adıbelli, “11 yaşındayım, 5’inci sınıfa geçtim. Önce futbolu merak ettim. Sonra televizyonda masa tenisi turnuvası vardı onu izledim. Masa tenisini merak ettim ve Lüleburgaz’da Masa Tenisi Kursu olduğunu duyunca kursa yazıldım” dedi.