Türk Hava Kurumu (THK) Lüleburgaz Şube Saymanı Hasan Aktaş, Kurban Bayramı’nda deri toplama kampanyasında THK’nın Lüleburgaz’daki 91 yıllık tarihinde en yüksek deri toplama rakamına ulaştıklarını açıkladı. Aktaş, Kurban Bayramı boyunca Lüleburgaz’da 6 bin 331 koyun, 321 keçi ve 208 adet sığır derisi toplandığını ifade etti.
Konu hakkında açıklama yapan Hasan Aktaş, “Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da deri toplama faaliyeti gerçekleştirildi. Kaymakamımız Mustafa Kaya’ya, belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza ve halkımıza Türk Hava Kurumu’na verdikleri derilerden dolayı teşekkür ederiz. Deri toplama ekibimiz bayram süresince çalıştılar. Ekip arkadaşlarımızı da bayram süresince gerçekleştirdiği özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederim” dedi.
Toplanan derilerin nerelerde kullanıldığını söyleyen Aktaş, “Toplanan deriler THK üniversitesinde, şehit ve gazi çocuklarına burs sağlanmasında, Sağlık Bakanlığımızın emrinde olan 17 uçakta hasta ve yaralıların taşınmasında, çıkan orman yangınlarını havadan söndürmek için müdahalede kullanılan uçaklarımızda, sivil havacılık kurslarında (planör, paraşüt, yamaç paraşütü, yelken-kanat ve RC model uçak) öğrencilerin eğitimlerinde kullanılmaktadır” diye konuştu.