Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), bölge turizminin geliştirilmesi kapsamında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. 2016 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sunulan ‘Vize Antik Amfitiyatro Örenyeri Projesi’nin hayata geçirilmesiyle bölge turizmine büyük destek sağlanmış olacak.
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanarak hibe desteği almaya hak kazanan projenin sözleşme imzaları Ajans merkezinde atıldı. TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan tarafından imzalanan proje ile Vize ilçesinde bulunan Amfitiyatro’nun çevre düzenlemesi yapılarak ören yeri haline getirilmesi ve bölge turizminin hizmetine sunulması amaçlanıyor.
Proje kapsamında kamulaştırılmış 22 parselden oluşan alan üzerinde bulunan harabe yapılar ve atıklar yıkılarak yüzeyden temizlenecek ve akabinde çevre düzenlemesi yapılarak Amfitiyatro, Trakya bölgesinin önemli bir ören yeri haline getirilecek. Bu çalışma, “Türkiye Turizm Stratejik Planı” ve bu plana dayalı olarak hazırlanan “Istrancalar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölge” çalışmalarına önemli bir ivme kazandıracak.
15 ayda tamamlanması planlanan projenin 435.904 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.