Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan Yaz Karakalem Kursu’na katılan kursiyerler ve eğitmenleri çalışmalarını sürdürüyor.
Lüleburgaz HEM Müdürü İzzet Arslan, kursların devam ettiğini ve kendilerine gelen talepler doğrultusunda kurslar açıldığını belirtti.
Yapılan çalışmalar ve kurs hakkında bilgi veren Eğitmen Tülay Tekmen, “Kara Kalem Kursu’na 22 Haziran’da başladık. Kursumuz 12 Ağustos’ta sona erecek. Şuanda 12 ile 56 yaş aralığında 20 kursiyerimiz var. Kursiyerlerin içerisinde lise ve üniversitelerin yetenek sınavlarına hazırlananlar var. Hobi olarak gelen kursiyerlerimizde var. Çalışmalarımıza nokta ve çizgi ile başladık. Daha sonra açık, koyu ışık ve gölge perspektif çalışmaları, doku ve obje çalışmaları ile devam edecek” dedi.
“Yeteneğimi daha da ileri götürmek için kursa katıldım”
Özel bir merakı olduğu için kursa gelen 56 yaşındaki İsmail Kıroğlu, “Emekliyim, resme özel bir merakım var. Kursa gelerek yeteneğimi daha da ileri götürmek için katıldım. İnternetden görerek öğrenmek değil, kendim deneyerek yapmak için kursa katıldım” diye konuştu.
12 yaşında olduğunu ve 7’inci sınıfa geçtiğini söyleyen Rüya Akar, hobi olarak evde çizimler yaptığını ve yaz tatilini evde boş geçirmeyip, büyüğünce doktor olmak istediğini ifade etti.
Emekli olduğunu söyleyen Kadriye Zülam, “55 yaşında ve emekliyim. Çocukken okula gönderilmedim. Şimdi önüme çıkan fırsatların değerlendiriyorum. Çocukluğumda elimde alınan resmi şimdi yapıyorum” dedi.
Engeli bulunan Fadime Sarı hakkında bilgi veren Tülay Eğitmen Tekmen, “Yaptığımız çalışmalarla elin ince motor kaslarını gelişiyor. Elin kabiliyeti ve kasların hareket kısıtlanması engelliyor” şeklinde bilgi verdi.