Lüleburgaz Gençlik Merkezi’nde ‘Yaz Müzik Kursu’ öğrencileri çalışmalarını sürdürüyor.
Kurs hakkında bilgi veren öğretmen Emre Koçoğlu, “Kursa katılım çok güzel, şuan kursumuzda 65 öğrenci var. Kursumuz 22 Haziran’dan başladı, 26 Eylül’de sona erecek. Kursumuzu devamlı hale dönüştüreceğiz. Kursumuza katılanların müzik kulağını geliştiriyoruz, enstrüman çalmayı bir hobi haline dönüştürüyoruz. Hem kursa katılan öğrencilerimiz kötü alışkanlıklardan da kurtulmuş oluyorlar. Kurslarımız tamamen ücretsiz” dedi.
Müzik kursunda çeşitli enstrümanların bulunduğu aktaran Koçoğlu, “Kursumuzda keman, gitar, klarnet, asma davul, darbuka, tef, piyano, bağlama gibi müzik enstrümanları var. Öğrencilerimiz isterlerse kendilerine evde çalışmak üzere enstrüman alıyorlar. Kursta en çok piyano, keman, klarnet, gitar ve bağlama rağbet görüyor. Kursta ilk önce nota değerlerini öğretiyoruz. Daha sonra solfej okumaya yardımcı oluyoruz. Öğrencilerin enstrüman seçimlerini kendilerine bırakıyoruz. İlerleyen zamanlarda konserlerimiz olacak. Öğrencilerimizle ritim grubu, klarnet grubu oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Kursa gelen 15 yaşında Beyza Nur Özçelik, küçüklüğün beri bale yaptığı ve bale yaparken klasik müzikle çalıştığını, onun içinde piyano öğrenmek istediğini ifade etti. Özçelik, kurs sayesinde kendisini geliştireceğini söyledi.
Yaz aylarını boş geçirmek istemediğini söyleyen Lüleburgaz TEK Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Mertcan Yolcu, “16 yaşındayım. Yaz aylarını boş geçirmemek, kendimi geliştirmek amacıyla kursa geldim. Bağlama ve klarnet çalıyorum. Liseyi bitirip üniversitede müzik öğretmenliği bölümünü okumak istiyorum” diye konuştu.