Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan ’Bir Yastıkta Kırk Yıl’ Projesi kapsamında evlilikte 40 yılını doldurmuş 40 çift ile yemekte bir araya geldi.

Bir Yastıkta Kırk Yıl’ Projesi’nin ilk aşamasında uzun yıllar süren evliliğinin huzurunu yaşayan 40 çift, Ağalar Konağında düzenlenen yemekte Belediye tarafından konuk edildi. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, çiftlerin evlilik hayatlarının yeni nesillere örnek olmasını umduklarını dile getirdi. Aile kurumunu önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Bahçeci, "Aile kurumunun yaşatılması özellikle bu günlerde her geçen gün maalesef zayıflıyor. Aile bağları her geçen gün biraz azalıyor. Boşanma olayları neredeyse ülkemizde batı ülkeleri ile aynı noktaya gelmeye başladı. Toplumumuzun temeli olan ailenin korunması yaşatılması, bizim belediye olarak da görev ve sorumluluklarımızın arasında. Kırk yılını tamamlamış çiftlerle bir araya gelelim istedik ki basında ve sosyal medya da paylaşılsın ki gençlerde böyle görsün imrensinler, örnek alsınlar. Sizler örnek kişilersiniz. Ülkemiz için güzel evlatlar yetiştirdiniz.

Peygamber efendimiz; "hayırlı evlat, hayırlı eserler bırakan, biride hayır hasenat yapanların amel defteri kapanmaz" diyor. Hayırlı evlat yetiştirmekte dünyada ki en önemli işlerden bir tanesi diye düşünüyorum" dedi.

Yemekte Belediye çalışmaları hakkında da bilgiler sunan Bahçeci, insanların işlerini iyi şekilde yapmalarının da bir vatan borcu olduğunu ifade etti. Yemek sonrası evlilikte 40 yılını dolduran çiftlerle 40. yıl pastası kesildi.